“Mercedesi su smiješno spori u krugu zagrijavanja”

rusija-2015-start

Ferrarijeva prva violina Nijemac Sebastian Vettel optužio je Mercedesove vozače da su u krugu zagrijavanja u Sochiju vozili ‘smiješno’ sporo. Rosberg i Hamilton doslovno su se vukli prema svojim startnim pozicijama na kraju formacijskog kruga, a Vettel smatra da su pretjerali s usporavanjem te da za to nema valjanog razloga.

Na prilazu startnoj rešetci Hamilton je zadržavao Vettela koji ga je pritiskao kako bi ubrzao, a nakon drugog izlaska sigurnosnog automobila Hamilton je ponovno išao presporo i agresivno kočio, što je izazvalo lančanu reakciju vozača iza njega.

“Mislim da je išao nerazumno sporo,” rekao je Vettel na tiskovnoj konferenciji uoči VN SAD-a u Austinu.

“Nije bilo razloga da vozi tako sporo. Ako želite skupiti vozače iza sebe možete to učiniti ranije, a ne u posljednji čas.”

“Zato sam im pokušavao reći ‘ajde, ubrzajte više’ jer je postalo smiješno.”

“Morate biti svjesni da ako naglo i agresivno usporite to utječe na pet bolida iza vas.”

“Nakon ponovnog starta nakon sigurnosnog automobila bila je slična situacija, a to se tako ne radi. Postoje pravila.”

“Na krugu zagrijavanja pokušao sam mu pokazati da nema razloga da ide tako sporo.”

“Oboje su išli vrlo sporo.”

MERCEDESOV TRIK S GRIJANJEM KOČNICA

mercedesovi-grijači-kočnica-garaza-rusija-2015

Na posljednje dvije utrke u Rusiji i Japanu Mercedes je počeo grijati stražnje kočnice, kako u garaži, tako i uoči starta same utrke. Trenutak se poklapa s njihovim debaklom na VN Singapura koja je savršeno pokazala što se dogodi kad nemate prave temperature u gumama.

Mercedes je grijanje kočnica počeo koristiti upravo nakon VN Singapura, a moguće da dodatna toplina koja dolazi iz grijanih kočnica Hamiltonu i Rosbergu omogućuje da voze sporije od drugih i tako izrokuju pad temperatura na gumama suparničkih bolida.

Pirelli je nedavno uveo nova ograničenja oko najvećeg dopuštenog nagiba kotača (eng. camber) i tlakova u gumama, a postoji i najveća temperatura na koju grijačima smijete zagrijati gume.

Kad se grijači guma skinu, temperatura počne padati pa bi momčadi u idealnom slučaju, da nema ograničenja, gume zagrijali na znatno veću temperaturu kako bi guma, kad temperatura padne, došla na idealnu temperaturu.

Jedan od načina da se obiđu ova pravila upravo je ekstremno zagrijavanje kočnica prije montiranja same gume. To bi podiglo temperaturu guma i pomoglo momčadi da postignu temperaturu bližu optimalnoj, što je posebno ključno na startu utrke.

Također, kako tlak raste s temperaturom, grijane kočnice mogu pomoći i postizanju minimalnih tlakova koje propisuje FIA, a koji će nakon pada temperature također pasti i doći na željeni tlak koji nudi najbolje performanse.

Unatoč velikoj prednosti koju imaju u prvenstvu i na samoj stazi, Mercedes očekivano ne prestaje pritiskati i postavlja nove standarde inženjerske kreativnosti kako bi iz svog bolida izvukli što bolje performanse.

 

mercedesovi-grijači-kočnica-staza-rusija-2015
Mercedesovi grijači kočnica na startu VN Rusije 2015. (11.10.2015.) Foto: motorsport

 

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Hamilton uvjerljivo najbrži u kišnim kvalifikacijama

Lewis Hamilton osvojio je dominantan pole position u kišnim uvjetima na Red Bull Ringu s v…