Mercedes za novu sezonu Formule 1 priprema gotovo u potpunosti nov motor jer s trenutnim modelom ne mogu primijeniti ideje koje su naučili tijekom sezone.

Otkako je 2014. nastupila hibridna turbo era Mercedesovi motori najjači su i najpouzdaniji, a iako su pravila već u petoj godini Mercedes smatra da se iz motora može izvući još performansi.

“Motor je više manje potpuno novi,” rekao je Mercedesov šef odjela za motore Andy Cowell za Autosport.

“Zato jer smo s ovim modelom u 20. utrci.”

“On je imao nekoliko faza tijekom godine i imamo ideja kako povećati snagu.”

“Imamo ideje kako smanjiti trenje u više manje svim područjima pogonske jedinice odnosno gubitke u električnim sustavima.”

“Svaki puta kad projektirate motor, svaki puta kad uvodite poboljšanje učite.”

“Zamrznete koncept, odradite posao, pokažete uspješnost, utrkujete se i cijelim putem ste frustrirani jer učite, a ne možete to primijeniti u toj fazi bez da narušite kvalitetu.”

“Zato morate osigurati kulturu promatranja, učenja, reflektiranja i pamćenja tako da kad je vrijeme za novi koncept imamo puno ideja.”

“Neke su veliki procesi učenja poput napretka u izgaranju, smanjenja trenja, novih materijala koji otključavaju područja u kojima smo se mučili s pouzdanošću. A nekad je samo riječ o iznenađenju.”

“Još uvijek se mogu pronaći dobici s ovom formulom motora. Riječ je o velikom broju malih dobitaka reda veličine pet milisekundi.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

Obavijesti me o
wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Kubica – ‘Bit će teško, ali ne bojim se velikih očekivanja’

Robert Kubica svjestan je da neće biti lako napraviti posljednji korak i opravdati očekiva…