Mercedesov šef odjela za motore Andy Cowell rekao je da se njegova momčad pobrinula da njihov F1 motor za 2018. bude jači i u kvalifikacijskom i trkaćem načinu rada bez obzira što ove godine mora trajati prosječno čak sedam utrka.

Mercedes je mjerilo snage i pouzdanosti F1 motora otkako je 2014. na snagu stupila 1,6 V6 hibridna turbo era, a 2018. će vozači moći koristiti samo tri motora u kalendaru od 21 utrku.

Bez obzira na to, Mercedes je na Petronasovom promocijskom događaju uoči početka F1 sezone otkrio da njihov novi motor M09 EQ Power + ima više snage i u trkaćem i najjačem, kvalifikacijskom načinu rada.

“Pogonska jedinica je elegantnija, bolje pristaje u aerodinamičke zahtjeve bolida,” rekao je Cowell za Autosport.

“Znat ćemo u Abu Dhabiju je li trajala duže nego prošla. Mi smo ulagali kontinuirane napore kako bi osigurali da su naši kvalifikacijski i trkaći načini rada jači nego prošlih godina.”

Mercedes neće smanjivati snagu kako bi motori trajali sedam utrka

Zbog ograničenja na samo tri motora po vozaču u sezoni motor će prosječno morati trajati čak sedam utrka, ali Mercedes zbog toga ne planira smanjivati snagu.

“Najpozitivniji način gledanja na prvenstvo je da ćete proizvesti pogonsku jedinicu koja može trajati sedam utrka, a kad na kraju sedme utrke prođe ciljem osjećate dobro samopouzdanje.”

“Ali ne smijete smanjivati snagu. Treba nam da kvalifikacijski način rada bude bolji nego ikad, trebamo da naš trkaći način rada bude bolji nego ikad.”

“Treba nam dovoljno dug životni vijek da možemo dobro postaviti bolid u petak, ne smijemo početi smanjivati kilometražu.”

“Naš pristup je takav. Ako se nešto dogodi, ako se pojave problemi s kvalitetom, reagirat ćemo i prilagoditi se.”

Novi kvalifikacijski način još nije testiran na stazi

Mercedes na predsezonskim testiranjima u Barceloni prema Hamiltonovim komentarima nije testirao kvalifikacijski način rada novoga F1 motora.

“Naš kvalifikacijski način rada je najzabavniji način rada, trebao bi biti ‘party’ način rada,” rekao je Hamilton.

“Ima najviše snage i potiska, a s njim postižemo najveće brzine.”

“Mislim da su ga Andy i ekipa definitivno testirali na dinamometru i veselim se koristiti ga u tih nekoliko prilika u sezoni.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Red Bull planira koristiti Hondine motore i 2022.

Red Bull želi nastaviti koristiti Hondine pogonske jedinice i nakon što se japanski proizv…