Mercedesov novi nos morao ponovno proći sigurnosne testove

Mercedes W08 Barcelona F1 2017 Foto Daimler MAXF1net

Mercedes je u Barceloni donio najviše vidljivih poboljšanja na svoj bolid koji je temeljito aerodinamički dorađen kako bi se pronašlo još nekoliko desetinki sekunde po krugu, a pažnju je privukao i novi, uži nos koji je morao ponovno proći FIA-ine sigurnosne testove.

Novi nos je uži kako bi se oslobodilo više mjesta za brojne aerodinamičke elemente u ovom području koji imaju višestruke aerodinamičke funkcije, a zbog potpuno novoga oblika nosa morali su ponovno prolaziti sigurnosne testove.

Vrh nosta ostao je isti, ali primjetno je uži što se više približava dijelu gdje se spaja sa šasijom i gdje počinju prihvatna mjesta za prednji ovjes. Momčad je u Barceloni ponovno koristila male otvore navrhu nosa koji služe hlađenju vozača.

Na donjoj slici sjajno se vide i nove kamere na nosu bolida koje propisuje FIA, a Mercedes je bio kreativan po pitanju držača kamera, što je već uobičajena praksa posljednjih godina. Novi Mercedesov držač zakrivljenoga je oblika i ispod njega i između kamere postoji protok zraka, s pažljivo oblikovanim rubovima i prijelazima.

Također, iz nove perspektive možete vidjeti i nove bočne usmjerivače koji u svom stražnjem dijelu imaju funkciju sličnu kao nekad korišteno ‘šišmišje krilo’.

Učitaj još iz Tehnika - vijesti

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

Obavijesti me o
wpDiscuz

Pogledajte i ovo

McLaren MCL33: Područje iza prednjih kotača postaje sve složenije

McLaren nastavlja s postupnim povećavanjem složenosti u području iza prednjih kotača svog …