Mercedes je za svih šest bolida koji koriste njihove pogonske jedinice pripremio novu, poboljšanu specifikaciju pumpe za gorivo nakon što je Lewis Hamilton u Austriji odustao zbog kvara uzrokovanog upravo zbog pumpe za gorivo.

Nakon 44 utrke u kojima su barem s jednim bolidom završili utrku, Mercedes je u Austriji ubilježio dvostruko odustajanje – Bottas je odustao zbog problema s hidraulikom, a Hamilton zbog pumpe za gorivo.

Mercedes je izuzetno brzo reagirao i već u ponedjeljak pripremio modifikaciju koju su primijenili na novi dizajn koji će isporučiti i svojoj momčadi i svojim klijentima Force Indiji i Williamsu.

Hamilton je zbog kvara na pumpi za gorivo ostao bez bodova prvi puta nakon 33 utrke, nakon VN Malezije 2016., ali vjeruje da će ovo iskustvo učiniti momčad još jačom.

“Iako je bolno, ovo nas je iskustvo još više približilo i učinilo nas jačima,” rekao je Hamilton koji je u Austriji izgubio vodeću poziciju od Vettela za jedan bod.

“Odmah nakon utrke, čim su dobili bolid natrag u tvornici, tu večer su dizajnirali popravak i testirali ga.”

“Momčad je bila super brza i siguran sam da smo učinili sve što smo mogli kako se to više ne bi ponovilo.”

“Bilo je to zaista impresivno. Bilo je puno razgovora u nedjelju navečer [nakon VN Austrije] kako bi već tad otkrili uzrok kvara, a u ponedjeljak su više manje imali rješenje.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

F1 razmatra povratak razvojnih tokena i dodatno smanjenje ograničenja budžeta

FIA i Formula 1 razmatraju ponovno uvođenje sustava tokena kojim bi kontrolirali stopu raz…