perez-monza-utrka

Mercedesovi klijenti, Williams, Force India i Lotus, ove godine neće dobiti novu specifikaciju pogonske jedinice koju je Mercedes predstavio u Monzi.

Svi vozači koji voze bolide na Mercedesov pogon će na VN Rusije koristiti četvrtu pogonsku jedinicu, a Nico Rosberg i Nico Hulkenberg već koriste četvrti primjerak svojih pogonskih jedinica.

Vodeći čovjek prvenstva Lewis Hamilton koristit će svježu inačicu ‘četvrte faze’ razvoja motora koja je predstavljena na VN Italije.

Mercedes je u Monzi potrošio svih sedam preostalih razvojnih tokena za razvoj motora s unutarnjim izgaranjem, a prema njihovim riječima poboljšanja ‘istražuju novi razvojni smjer’ koji će koristiti i za motor u 2016.

SUSTAV TOKENA KAO MEHANIZAM KONTROLE RAZVOJA POGONSKIH JEDINICA

Njemački proizvođač ne može isporučiti dovoljan broj novih specifikacija motora kako bi opskrbio svoje klijente, a problem je navodno i u gorivu kojeg Petronas ne može proizvesti u potrebnoj količini. Nova specifikacija Mercedesovog motora, naime, može se koristiti isključivo s novim, posebno razvijenim gorivom.

Tako će Mercedesovi klijenti (od 2016. Lotus će zamijeniti Manor) pričekati iduću sezonu kako bi koristili najnoviju specifikaciju njihovih pogonskih jedinica.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Sainz najbrži za Ferrari s dosad najbržim vremenom testiranja

Carlos Sainz postavio je dosad najbrže vrijeme na predsezonskim testiranjima za Ferrari i …