Problemi koje su Mercedesovi vozači imali s mjenjačem posljedica su dizajna ovogodišnjeg F1 W11, ali i konfiguracije staze Red Bull Ring koja ima vrlo agresivne rubnike, potvrdio je Mercedesov direktor operacija na stazi Andrew Shovlin.

Mercedes je za vrijeme utrke u Austriji svojim vozačima naredio da izbjegavaju rubnike zbog problema sa senzorima mjenjača, a Toto Wolff kaže da su se bojali da će zbog toga odustati s oba bolida.

“Situacija je bila prilično ozbiljna, odmah od starta, počelo je s problemima na Valtterijevom bolidu, bilo je to nešto što vas može trenutno zaustaviti. A onda je počelo i na Lewisovom bolidu.”

“Nismo znali što je, znali smo da je nekako povezano s vibracijama bolida, zato smo im rano savjetovali da izbjegavaju rubnike.”

Direktor operacija na stazi Andrew Shovlin kasnije za službeni F1 podcast objasnio da je riječ o problemu koji će se, zbog dizajna bolida, javiti ponovno.

“U petak smo vidjeli da je Valtteri imao problem pretkraj treninga, to je bio prvi znak da imamo problem,” rekao je Shovlin.

“Problem se ponavljao tijekom subote te smo ga očekivali i u utrci jer se čini da je to značajka ovoga modela.”

“Tako da ako u ovom trenutku sastavimo bolid i vozimo ga, problem će se u nekom trenutku ponovno pojaviti, pitanje je samo koliko brzo.”

Hamilton Mercedes Austrian GP F1 2020 rear end Photo Daimler

“Zapravo je riječ o nakupljanju električnoga šuma koji uzrokuje interferenciju s različitim sustavima, kod Valtterija smo to primijetili na pola utrke, postajalo je sve gore, a kod Lewisa se pojavilo kasnije.”

“Ali riječ je o električnom šumu koji utječe na puno različitih stvari.”

“Austrija je zaista strašna staza za bolide, obično sezonu počinjete u Melbourneu, a to je staza gdje jako teško pretjecati. Kad je teško pretjecati možete si dopustiti da čuvate bolid i drugi vas neće prestići.”

“Ovo je staza gdje je prilično lako pretjecati i zbog toga riskirate ako ne koristite rubnike i ne pritišćete.”

“Rubnici su jako, jako nasilni, a provodite puno vremena po krugu vozeći preko njih.”

“Vjerojatno nije pomoglo ni što je bilo skoro 30 stupnjeva, zrak je nešto rjeđi pa je vruće, ne dobivate toliko hlađenja kao inače, a temperature unutar bolida su visoke.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Bottas na pole positionu ispred Hamiltona, Hulkenberg treći

Valtteri Bottas osvojio je drugi pole positionu za VN 70. obljetnice Formule 1 pobijedivši…