Valtteri Bottas kaže da su Mercedesovi glavni konkurenti Ferrari i Red Bull na prvom danu u Rusiji bili ‘malo prebrzi’ te su se značajno brže poboljšali između dva treninga, a i on i Lewis Hamilton nadaju se kišnim kvalifikacijama u Sochiju.

Mercedes nije pobijedio na posljednje tri utrke, a u posljednjih sedam utrka slavili su samo dvaput (Velika Britanija i Mađarska) što je u snažnom kontrastu s pet dvostrukih pobjeda na prvih pet utrka i sedam pobjeda na prvih sedam utrka sezone.

Nakon specifične i neravne staze u Singapuru, Formula 1 vraća se na ultraglatku površinu staze u Sochiju koja više odgovara Mercedesu koji je tu slavio na svih pet dosad održanih utrka, ali nakon prvih treninga brži su bili Ferrari i Red Bull.

“Bio je to dan istraživanja i otkrivanja, nije počelo loše, ali dok smo se poboljšavali drugi su se poboljšavali još više i brže od nas,” rekao je Hamilton.

“Naša brzina bila je nešto bolja na drugom treningu, ali i dalje nije bila gdje bismo htjeli da bude. Radit ćemo dokasna kako bismo razumjeli što možemo učiniti bolje i napraviti neke promjene na bolidu za sutra.”

“Dobro je vidjeti da konkurenciji ide dobro, ali prirodno je da se želimo boriti s njima i na tome ćemo raditi.”

“Sutra će biti težak dan, ali nadam se da će padati kiša. Mislim da ovdje nikad nismo vozili po kiši pa bi to bilo prilično zanimljivo.”

Lewis Hamilton Mercedes Russian GP F1 2019 Friday Photo Daimler

Bottas je na oba slobodna treninga bio brži od Hamiltona, na stazi na kojoj ga je pobijedio i u kvalifikacijama i u utrci 2017. na putu prema svojoj prvoj F1 pobjedi, a 2018. je bio brži u kvalifikacijama i vodio dok ga nije morao pustiti kako bi mu pomogao u borbi protiv Vettela.

“Uvijek je zabavno voziti na ovoj stazi, ali nažalost drugi su danas za nas bili malo prebrzi,” rekao je Bottas.

“Bolid se činio uravnotežen, samo sam se općenito mučio s razinom prijanjanja. Ostalo se činilo u redu, ali morat ćemo pronaći nešto ako se želimo boriti za pole position.”

“Analizirat ćemo podatke kako bismo vidjeli gdje možemo biti bolji. Gume su ključne na dobre performanse na ovoj stazi i morat ćemo izvući više iz soft guma u jednom krugu.”

“Ali naše performanse na medium i hard gumama izgledale su prilično dobro.”

“Sutra se nadam kiši, mislim da bismo imali bolje šanse u kišnim kvalifikacijama.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Hamilton unatoč Mercedesovim problemima želi više zaustavljanja u boksu

Lewis Hamilton kaže da Formula 1 više ne bi trebala imati utrke sa samo jednim zaustavljan…