Mercedesovo novo stražnje krilo i difuzor za VN Kanade

Mercedes nastavlja s intenzivnim razvojem svoga W08 kojeg su prilagodili jedinstvenim zahtjevima staze Gilles Villeneuve na kojoj je brzina na pravcu vrlo važna, uz dobru trakciju i stabilnost na kočenju.

Aktualni svjetski prvaci u Montreal su donijeli stražnje krilo za niske downforce zahtjeve koje ima gotovo ravan donji element i vrlo kratak gornji element. Za razliku od Ferrarija čije novo stražnje krilo ima naglašeno zakrivljen donji element, Mercedes se odlučio za gotovo ravan glavni element koji je tek malo spušten u središnjem dijelu.

Gornji dio gornjega elementa ima blagi V-izrez kako bi se smanjile turblencije na ovom dijelu.

Mercedes je zadržao uobičajeno dvostruko T-krilo čiji je gornji element prorezan kako bi stvarao više downforcea unatoč niskim downforce zahtjevima staze u Montrealu.

Novost je i difuzor koji je sada drukčije zakrivljen na svojim rubovima, a riječ je o uobičajenim zakrivljenim završecima koji virtualno proširuju difuzor.

Svaka od polovica difuzora podijeljena je dvjema vertikalnim ogradama od kojih je vanjska naglašeno usmjerena prema van iz već spomenutih razloga.

Mercedes je radio i na krilcima u području usisnika za hlađenje stražnjih kočnica koje momčadi godinama koriste za aerodinamičke svrhe (plava boja).

Momčadi ovdje postavljaju seriju krilaca nepravilnih oblika prilagođenih zračnoj struji u ovom području, a Mercedes je otišao korak dalje i krilcima postavio i bočnu ploču prema središtu bolida.

 

Učitaj još iz Tehnika - vijesti

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Mercedesova poboljšanja o kojima ovisi borba za naslov prvaka

Mercedes je na desetu utrku prvenstva na Silverstoneu donio dugo najavljivani paket aerodi…