Lokalna vlast u Miamiju idući tjedan glasat će oko mogućeg ulaska u F1 kalendar 2019. s uličnom utrkom koja bi s Formulom 1 potpisala višegodišnji ugovor.

Vlast će 10. svibnja raspravljati o mogućem dolasku Formule 1 na Floridu u periodu od 2019. do 2028., a ukoliko glasanje završi pozitivno menadžer grada će još morati formalizirati ugovor između grada Miamija i šefova Formule 1.

Ideju dolaska F1 u Miami podupiru gradonačelnik Francis Suarez i tri gradska povjerenika, a novi vlasnici Formule 1, američka kompanija Liberty Media, već su naglasili svoju želju za još jednom američkom F1 utrkom.

“Gradska komisija grada Miamija napravila je važan korak koji će, ukoliko bude odobren, donijeti Formulu 1 u Miami,” rekao je komercijalni šef Formule 1 Sean Bratches.

“Cijenimo interes zajednice za održavanjem F1 utrke i veselimo se surađivati s lokalnim službenicima i dioničarima kako bi ovu viziju pretvorili u stvarnost.”

“Miami ima status kao jedan od najglamuroznijih gradova na svijetu koji zajedno sa svojom turističkom infrastrukturom čini savršenu kombinaciju za F1 i njihove navijače.”

Ime utrke moglo bi biti ‘Formula 1 Miami Grand Prix’ ili ‘Formula 1 Grand Prix of Miami’ što bi u oba prijevoda značilo ‘Velika Nagrada Miamija’.

Utrka bi se u slučaju uspješnoga glasovanja trebala održati u listopadu 2019., a još nije poznato hoće li neka utrka ispasti iz kalendara ili će on biti proširen za još jednu utrku.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Mercedesova F1 momčad proizvela zamjenu za respirator

Mercedes-AMG Petronas High Performance Powertrains pomogli su razviti uređaj koji konstant…