Vodstvo Formule 1 objavilo je da je Miami predložio novu konfiguraciju staze koja bi trebala eliminirati korištenje 199. ulice, a promijenili su i vrijeme održavanja kako ne bi došlo do kolizije s lokalnim školama.

Glavni razlog za zabrinutost građana Miamija je korištenje sjevernozapadne 199. ulice i blokade koju bi uzrokovalo u funkcioniranju prometa.

Hard Rock Stadium i vodstvo Formule 1 dali su zadatak skupini inženjera zaduženih za dizajn staze kako bi rekonfigurirali novu stazu bez korištenja sjevernozapadne 199. ulice za utrkivanje.

Još jedan razlog za zabrinutost je kolizija s vremenom u kojem se održava nastava u lokalnim školama u vrijeme slobodnih treninga petkom.

Zbog toga se Formula 1 obvezala da će pomaknuti termin održavanja treninga koji se neće održati prije 03:00 sati po lokalnom vremenu.

Nova konfiguracija staze objavljena je na službenoj F1 stranici i okružuje Hard Rock stadium koji koristi NFL momčad Miami Dolphins i koja ne koristi 199. ulicu zbog prethodno navedenih razloga.

“Formula 1 VN Miamija još je jedan primjer događaja svjetske klase koji dolazi u našu regiju,” rekao je izvršni direktor Miami Dolphinsa i Hard Rock Stadiuma Tom Garfinkel.

“Poput Super Bowla, riječ je o događaju koji predstavlja jedinstvenu priliku da ponosno pokažemo ovu regiju svijetu.”

“Želimo da ovi događaji koriste svima u regiji, uključujući stanovnike Miami Gardena.”

NOVI PRIJEDLOG KONFIGURACIJE STAZE U MIAMIJU

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Singapur 2017. – Hamilton pobjednik, Verstappen i Ferrariji odustali

Lewis Hamilton na današnji je dan 2017. pobijedio na VN Singapura koja se vozila u promjen…