Uoči prve utrke Formule 1 u Saudijskoj Arabiji, MAXF1 vam donosi pregled mogućih strategija i preostalih setova guma na brzoj uličnoj stazi Jeddah Corniche Circuit.

PREOSTALI SETOVI GUMA

Svi vozači osim Vettela i Strolla u Aston Martinu imaju po jedan set novih hard guma (Vettel i Stroll imaju po jedan korišteni set), a hard komponenta bit će ključna za strategiju jednoga ulaska u boks.

Od vozača koji su se plasirali u Q3 samo će Norris startati na softu dok će preostalih devet vozača startati na mediumu, a vozači od 11. mjesta na niže imaju slobodu odabira guma.

Photo: Pirelli

MOGUĆE STRATEGIJE

Bez obzira na koju se varijantu strategije jednoga ulaska u boks vozači odlučili, hard će igrati ključnu ulogu jer ima najveću trajnost, a Pirelli predviđa da su strategije jednoga ulaska u boks (soft + hard i medium + hard) podjednako brze.

Strategija s dva ulaska u boks je sporija, ali ako na stazu bude izlazio sigurnosni automobil, što je vrlo vjerojatno, onda je moguće da će netko u pravom trenutku obaviti promjenu guma i na taj način smanjiti vremenski gubitak zbog dodatne promjene guma.

Photo: Pirelli
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Prost objasnio zašto je napustio Alpine – ‘Šef me smatrao suvišnim’

Bivši Alpineov F1 savjetnik i četverostruki svjetski prvak Alan Prost objasnio je zašto je…