mercedes-w07-hybrid-front-right-suspension-mexico-gp-f1-2016-medium-foto-daimler

Momčadi Formule 1 nisu se uspjele složiti oko legalnosti posebnih sustava ovjesa koje su prošle godine koristili Mercedes i Red Bull, a odluku o njihovom korištenju donijet će FIA prije početka sezone.

Ferrarijev inženjer Simone Resta obratio se FIA-inom tehničkom direktoru Charlie Whitingu kako bi razjasnio jesu li sustavi ovjesa koji pomažu aerodinamici bolida dozvoljeni ili nisu, a mnogi vjeruju da je upit poslan kako bi znali jesu li sustavi poput Mercedesovog i Red Bullovog legalni, a ne da razvijaju vlastiti sustav.

Whiting je na Ferrarijev upit odgovorio da sustavi koji pružaju poboljšane aerodinamičke performanse nisu dozvoljeni, a dodatne rasprave prošloga tjedna vodili su tehnički direktori pojedinih momčadi s predstavnicima FIA-e.

Na tom sastanku tehnički direktori predlagali su različite ideje poput povratka konvencionalnom ovjesu, prijelaz na aktivni ovjes ili dopuštanje trenutnih hidrauličkih sustava, ali nisu se dogovorili oko jedinstvenoga rješenja, prenosi Autosport.

FIA bi odluku trebala donijeti u iduća dva tjedna, a ukoliko se nastave neslaganja cijela priča mogla bi se nastaviti i u Australiji gdje se 26.3. vozi prva utrka sezone.

Ukoliko neka od momčadi nije zadovoljna s onime što radi neki od njihovih suparnika, tada za vrijeme trkaćeg vikenda mogu uložiti žalbu.

Load More Related Articles
Load More In Aktualno
Subscribe
Obavijesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Check Also

Wolff ne vjeruje da itko može uhvatiti Verstappena

Mercedesov F1 šef Toto Wolff smatra da ove godine nitko ne može uhvatiti Maxa Verstappena …