Momčadi će tijekom 2016. testirati u Španjolskoj i Engleskoj

marcus-ericsson-sauber-ferrari-c34-abu-dhabi-f1-tyre-test-2015-pirelli-super-soft

rio-haryanto-manor-ferrari-mr03b-abu-dhabi-f1-tyre-test-2015-ultra-soft-pirelli

Kao i prošle godine, momčadi će i 2016. imati priliku testirati nakon dvije Velike Nagrade, ovoga puta nakon VN Španjolske (Catalunya) i VN Velike Britanije (Silverstone).

Testovi će trajati po dva dana, u utorak i srijedu nakon Velike Nagrade. Tako će se testiranja u Španjolskoj održati 17. i 18. svibnja, a u Velikoj Britaniji 12. i 13. srpnja.

Testiranja tijekom sezone strogo su regulirana sportskim pravilnikom pa se smiju održati samo dva testa u trajanju po najviše dva dana na stazi gdje se upravo održala Velika Nagrada.

Također, testiranja ne smiju započeti više od 36 sati nakon završetka te Velike Nagrade.

Prošle godine momčadi su testirale u Španjolskoj i Austriji, a Silverstone je posljednji put služio momčadima za F1 test 2014.

Podsjetimo, predsezonska testiranja održat će se u Barceloni, 22.-25.2. i 1.-4.3., a Pirellijev test kišnih guma održat će se 25. i 26. siječnja, a na njemu će nastupiti samo Ferrari, McLaren i Red Bull.

Tijekom sezone održat će se i nekoliko testiranja guma kako bi se Pirelli pripremio za značajnu promjenu dimenzija guma 2017. i veća opterećenja koja će na njih staviti brži bolidi.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

F1 bi mogla zamrznuti razvoj motora i odgoditi nova pravila za 2023.

Razvoj F1 pogonskih jedinica mogao bi biti zamrznut zbog smanjenja troškova u nepovoljnoj …