Pirelli je za drugu utrku na Silverstoneu pripremio novu konstrukciju guma za iduću sezonu koju će momčadi morati testirati u prvih pola sata drugoga slobodnog treninga, a utrku bi trebao začiniti i različit odabir guma u odnosu na prvu utrku.

Nakon dvije utrke u Austriji i jedne u Mađarskoj Formula 1 ovoga tjedna putuje u Englesku gdje će se u tjedan dana održati dvije utrke na istoj stazi – VN Velike Britanije i VN 70. obljetnice.

Na prvu utrku Pirelli će donijeti najtvrđe tri komponente guma (C1, C2, C3) dok će na drugu donijeti stupanj mekše gume (C2, C3, C4), što bi trebalo donijeti bolja kvalifikacijska vremena zbog C4 komponente, ali i nove izazove u planiranju strategija.

Silverstone je prva staza ove godine na kojoj će gume doživjeti pravi test izdržljivosti i pregrijavanja pa je zbog toga Pirelli na prvu utrku na toj stazi odlučio donijeti tri najtvrđe komponente, što je uobičajeno za ovu stazu.

Staza je u posljednje dvije godine dvaput dobila novi asfalt, a u odnosu na prošlu godinu površina staze trebala bi biti nešto zrelija i s manje ulja budući da se bitumen nataložio u odnosu na 2019.

Grubost asfalta je prosječna u odnosu na ostale staze u ovogodišnjem kalendaru koji zasad broji 12 utrka.

“S dvije utrke na istoj stazi, koju sve momčadi jako dobro znaju, važno je bilo pokušati uvesti dodatni element za drugu utrku i zato smo odlučili donijeti stupanj mekše gume za VN 70. obljetnice,” rekao je Pirellijev F1 šef Mario Isola.

“Na prvoj utrci trebali bismo vidjeti kombinaciju strategija s jednim i dva zaustavljanja dok bi na drugoj trebali pretežno vidjeti strategije s dva ulaska u boks zbog mekšim guma.”

“Silverstone karakteriziraju velika lateralna opterećenja koja polažu puno energije kroz gume pa će biti posebno važno izbjeći pregrijavanje i preveliku potrošnju.”

“Naše gume za 2021. bit će isprobane na polusatnom testu na Silverstoneu pa imamo puno toga na što moramo biti usredotočeni ovoga vikenda.”

Pirelli će test svojih novih guma za 2021. nastaviti na VN Španjolske, također tijekom prvih pola sata drugoga slobodnog treninga.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Bottas na pole positionu ispred Hamiltona, Hulkenberg treći

Valtteri Bottas osvojio je drugi pole positionu za VN 70. obljetnice Formule 1 pobijedivši…