Momčadi do 11.12. moraju odabrati gume za VN Australije!

pirelli-f1-tyre-super-soft-medium-singapore-2012

pirelli-medium-soft

Nova pravila oko veće slobode odabira komponenti guma naišla su na većinom pozitivne komentare, ali F1 vozači i momčadi svoj izbor za prvu utrku sezone u Australiji moraju donijeti već do ovoga petka.

Iako još uvijek nisu ni probali konačne smjese guma za 2016., a kamoli nove bolide vozači i momčadi morat će nominirati svoje komponente guma koje će koristiti u Melbourne Parku.

Pirelli je novim pravilima zakomplicirao život svim pratiteljima Formule 1, ali zato sada vozači imaju mnogo veću slobodu prilikom odabira komponenti guma što će donijeti različite strategije.

ANALIZA

Kako funkcioniraju nova pravila o korištenju guma

Talijanski proizvođač guma će na svaku utrku ponuditi tri komponente guma za suho umjesto dosadašnje dvije komponente.

Od 13 komponenti guma Pirelli će odrediti dva seta guma za utrku i jedan set najmekše komponente za posljednji dio kvalifikacija (Q3). Od dva seta koja Pirelli izabere samo se jedan mora koristiti u utrci.

Preostalih 10 komponenti svaki vozač bira među tri dostupne komponente toga vikenda.

Pirelli bi u Australiju trebao donijeti super-soft, soft i medium komponente, ali Pirelli još nije službeno potvrdio ovu informaciju.

Razlog zbog kojeg se izbor komponenti za prvu utrku mora donijeti ovako rano leži u sportskom pravilniku koji kaže da sudionici moraju izvjestiti FIA-u o svom izboru najmanje 8 tjedana prije utrka u Europi i 14 tjedana prije ostalih utrka. Ukoliko zakasne s odabirom, FIA će donijeti odluku umjesto njih.

VEZANO

>> TEHNIČKI PRAVILNIK: Kotači i gume

>> SPORTSKI PRAVILNIK: Gume

>> TEHNIKA: Gume u Formuli 1

>> ČINJENICE KOJE NISTE ZNALI O SEZONI 2015.

Učitaj još iz Featured - homepage

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

FIA upozorila vozače za prvi zavoj

Trkaći direktor FIA-e Charlie Whiting upozorio je vozače nakon današnjih slobodnih trening…