Tri momčadi isprobale su novi koncept prednjih krila koja će se koristiti od iduće sezone Formule 1 koja će biti jednostavnija i šira kako bi se olakšalo praćenje bolida i povećao broj pretjecanja.

Dva dana nakon završetka VN Mađarske sve su momčadi osim Haasa ostale na sezonskom testu na Hungaroringu na kojem su Red Bull, Force India i Williams isprobale nova prednja krila.

Nova krila su 20 cm šira i 2,5 cm dublja i što je najvažnije nemaju složene aerodinamičke strukture na svojim rubovima koje su za zadatak imale usmjeriti snažne vrtloge s vanjske strane prednjih kotača.

Također, krila smiju imati najviše pet horizontalnih elemenata, a bočne ploče vrlo su jednostavne i izvedene iz jednoga dijela.

Novi F1 bolidi od 2017. imaju još više downforcea zahvaljujući slobodnijim pravilima u dimenzioniranju krila i difuzora što je vozačima dodatno otežalo praćenje bolida, a gubitak downforcea osjeti se već na ispod dvije sekunde zaostatka.

Nova prednja krila od 2019. trebala bi smanjiti negativan utjecaj koji turbulentni zrak iza bolida ima utjecaj na bolid iza sebe, a u istraživanju i razvoju novih pravila sudjelovalo je nekoliko F1 momčadi.

Williams F1 2019 front wing test Hungaroring F1 2018 post race test flowiz Photo AMuS

Williams F1 2019 front wing test Hungaroring F1 2018 post race test Photo XPB Williams F1 2019 front wing test front Hungaroring F1 2018 post race test Photo XPB Force India F1 2019 front wing test Hungaroring F1 2018 post race test Photo XPB

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

Obavijesti me o
wpDiscuz

Pogledajte i ovo

VN Bahraina 2019. – Vettel lovi petu pobjedu na Ferrarijevom teritoriju

Sve o stazi u Bahrainu, povijesti utrke i dosadašnjim pobjednicima donosi vam MAXF1 - Maks…