Momčadi Formule 1 bijesne su zbog straha da će FIA-in tehnički šef Marcin Budkowski prenijeti njihove tajne u Renault nakon što je FIA u utorak objavila da se Budkowski povlači sa svoje dužnosti.

Ova vruća tema bila je na rasporedu u petak na Sepangu gdje su glavni ljudi vodećih momčadi poput Mercedesa, Ferrarija i Red Bulla raspravljali o tome je li ispravno da se Budkowski, koji itekako poznaje momčadi i njihove bolide, pridruži Renaultu s tako kratkim otkaznim rokom.

Trkaći direktor FIA-e Charlie Whiting momčadima je poslao dopis da Budkowskom više ne šalju informacije i pitanja vezana uz trenutne i buduće bolide.

Budkowski zbog prirode svoga posla ima detaljno razumijevanje svih bolida i motora jer mu momčadi šalju upite kako bi znali je li nešto u skladu s pravilima ili nije, a duhovi su se uzburkali kad su se pojavile glasine da će se pridružiti Renaultu čim mu istekne otkazni rok od tri mjeseca.

Iako Renault ne želi potvrditi budući transfer Budkowskog, ostale momčadi vjeruju da je ugovor već potpisan i zbog toga su zabrinuti da će Renault imati pristup njihovim tehničkim tajnama i planovima budući da su momčadi već počele raditi na bolidima za 2018. i da Budkowski itekako puno toga zna o njima.

Izvori tvrde da su momčadi zbog ovoga toliko bijesne da planiraju iznijeti problem na idućem sastanku Strateške grupe.

“Riječ je o povjerenju. Moramo razgovarati s FIA-om o tome kako nastaviti dalje jer ne možemo davati informacije ako postoji šansa da ih se dokopaju ostale momčadi.”

“Ako postoji takav rizik, onda ćemo morati sve tajiti.”

FIA je tek kratko komentirala da će Budkowskog zamijeniti Whiting koji je već na poziciji FIA-inog trkaćeg direktora.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

FIA i Formula 1 potvrdile promjenu pravila za 2021.

Svjetsko motorsport vijeće ratificiralo je promjene pravila koje su donijeli FIA i Formula…