Danas će u Austriji biti održan sastanak između svih deset F1 momčadi, Pirellija kao dobavljača guma i FIA-e kao predstavnika regulatornog tijela Formule 1 kako bi raspravili o mogućem povratku na gume iz 2018.

Nekoliko momčadi, predvođeno Red Bullom i Ferrarijem, već nekoliko tjedana traži povratak na prošlogodišnje gume koje imaju 0.4 mm deblju gaznu površinu, a Pirelli je ove godine smanjio debljinu gazne površine kako bi se smanjilo pregrijavanje.

Ali momčadi se žale da im je to otežalo izvlačenje maksimuma iz guma jer se temperaturni raspon u kojem daju optimalno prijanjanje povećao.

Mercedes se najbolje prilagodio novim gumama, koje su se prošle godine koristile u Španjolskoj, Francuskoj i Velikoj Britaniji, što su iskoristili za dosad najbolji start sezone s osam pobjeda na prvih osam utrka.

Momčadi su privatno raspravljale o mogućem povratku na gume iz 2018., a VN Francuske, koja je ponudila jednu od najdosadnijih utrka u posljednje vrijeme, uvjerila je još više momčadi da je vrijeme za promjenu kako sezona ne bi odbila još više navijača.

Tehnički šef FIA-e Nikolas Tombazis zato je sazvao sastanak u jutro prije prvoga treninga za VN Austrije na kojem želi vidjeti ima li povratak na stare gume dovoljnu potporu momčadi.

Neke momčadi vjeruju da su promjene koje je Pirelli napravio na ovogodišnjim gumama savršene za Mercedes jer su tradicionalno imali problema s pregrijavanjem guma, posebno stražnjih.

Da bi se povratak na stare gume zaista i dogodio, potrebno je da se s tim složi sedam od deset momčadi.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Bottas pobjednik prve utrke sezone, Norris na postolju u uzbudljivoj završnici

Valtteri Bottas uvjerljivo je slavio na prvoj utrci sezone u Austriji, a Lewis Hamilton za…