F1 momčadi složile su se oko termina predsezonskoga testa u Bahrainu koji će se održati 11 dana prije početka prvoga slobodnog treninga sezone na istoj stazi nakon što je potvrđena odgoda VN Australije.

Formula 1 odgodila je prvu utrku sezone u Australiji koja je pomaknuta na termin 21.11., a VN Kine također je odgođena te bi vrlo lako mogla biti i otkazana i zamijenjena s VN Portugala.

Zbog logističkih razloga, odgoda VN Australije dovela je do pomicanja predsezonskih testiranja iz Barcelone u Bahrain gdje će se održati prva utrka sezone, a momčadi se isprve nisu mogle dogovoriti oko termina.

Pravila nalažu da od testiranja do prvoga slobodnog treninga mora proći najmanje deset dana, a novi termin testiranja zadovoljava to pravilo jer će se održati od 12. do 14. ožujka.

Test će trajati samo tri dana kako bi se smanjili troškovi, a vozači će u prosjeku imati dan i pol da se naviknu na nove bolide što će posebno otežati zadatak vozačima koji su promijenili momčadi.

Još jedna mogućnost za isprobavanje novih bolida je takozvani ‘filmski dan’ prilikom kojega momčadi smiju prijeći najviše 100 km s aktualnim bolidima na posebnim Pirellijevim gumama.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Prost objasnio zašto je napustio Alpine – ‘Šef me smatrao suvišnim’

Bivši Alpineov F1 savjetnik i četverostruki svjetski prvak Alan Prost objasnio je zašto je…