Momčadski kolege u Ferrariju i Mercedesu s različitim odabirom guma

sainz-toro-rosso-raikkonen-ferrari-ricciardo-red-bull-italy-monza-gp-f1-2015.

Pirelli je objavio odabire guma za VN Italije koja će se održati početkom rujna, a ovoga puta u čak šest momčadi imamo različite odabire guma.

Vozači Mercedesa, Ferrarija, Willliamsa, Force Indije, Renaulta i Haasa imaju različite odabire unutar momčadi dok iste odabire imaju vozači Red Bulla, Toro Rossa, Saubera, McLarena i Manora.

Pirelli će na Monzu prvi puta donijeti supersoft gume (iako one ove godine zbog uvođenja ultrasofta nisu najmekša komponenta), uz susjedne soft i supersoft komponente, što je i najčešća korištena kombinacija komponenti ove sezone (koristi se na 11 od 21 utrke).

Rosberg i Raikkonen odlučili su se za jedan set medium guma više od Hamiltona i Vettela koji su uzeli po jedan set softa više (uz isti broj setova supersofta).

Vozači Force Indije odabrali su najviše setova najtvrđe dostupne komponente (medium), a Perez je odabrao jedan set softa više od Hulkenberga koji ima jedan set supersofta više.

Haasovi vozači imaju najviše setova supersoft guma, čak po 9, a Grosjean se odlučio za jedan set softa više u odnosu na Gutierreza koji će zato imati jedan set mediuma više.

ODABIR GUMA ZA VN ITALIJE

14-Monza-Selected-Sets-Per-Driver MAXF1-NET Croatian translation Foto Pirelli

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Hamilton – ‘Sramotna pogreška’ nema veze s pritiskom

Lewis Hamilton priznaje da je pogreška prilikom ulaska u boks za vrijeme kvalifikacija 'sr…