Juan Pablo Montoya pohvalio je Fernanda Alonsa zbog svoga nastojanja da osvoji Trostruku krunu motorsporta i smatra da su njih dvoje vozači koji se, za razliku od većine ostalih F1 vozača, ne boje isprobati nove stvari izvan Formule 1.

Montoya je u F1 nastupao između 2001. i 2006., a svijet motorsporta oduševio je već na drugoj utrci u Brazilu kada je hrabrim potezom prestigao Michaela Schumachera i preuzeo vodstvo u utrci.

Alonso je 2005. i 2006. osvojio dva naslova prvaka i prešao u McLaren u kojem je Montoya završio svoju F1 karijeru usred sezone 2006. nakon pogoršanja odnosa s Ronom Dennisom i gubitka motivacije za nastavkom F1 karijere.

Alonso je ove godine odlučio nastupiti na 24h Daytone kako bi se kvalitetnije pripremio za 24h Le Mansa koja je jedna od dvije utrke koje mu nedostaju do Trostruke krune, uz 500 milja Indianapolisa.

“Mislim da su mu šanse jako, jako dobre,” komentirao je Montoya Alonsove napore i rekao da je i na prošlogodišnjem Indyju 500 imao dobre šanse za pobjedu.

“Honda mu je dala jako dobar motor i imao je sjajan bolid. Samo ga je mehanički kvar zaustavio, ali tako je to s Indyjem – mora vam se sve poklopiti.”

“Ali definitivno je sposoban osvojiti Trostruku krunu, ali nije lako.”

“Istina je da sam ja trenutno bliže od njega,” rekao je Montoya uz smijeh budući da je već pobijedio na VN Monaka 2003. i Indy 500 2000. i 2015.

“Što se tiče mene, ne znam što s Le Mansom. Morat ćemo vidjeti što će biti s pravilima i postoje li šanse da će Penske tu nastupiti u budućnosti.”

‘Alonso i ja se ne bojimo isprobati nove stvari’

Montoya vjeruje da su on i Alonso vozači koji se ne boje isprobati i druge stvari izvan svijeta Formule 1.

“Mislim da smo nas dvojica vozači koji se ne bojimo isprobati nove stvari.”

“Ne vidim nijednoga drugog F1 vozača koji bi pokušao takvo što. Kad ste mladi i u Formuli 1 vjerujete da ne postoji ništa drugo.”

“Pratim F1, ali za mene tu nikad nije bila nauzbudljivija razina natjecanja.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

FIA objavila lokaciju detekcije i aktivacije DRS-a na Imoli

FIA je na stazi Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari, skraćeno Autodromo di Imola,…