Na današnji dan 1999. – Ferrari slavi dvostruku pobjedu u Monaku

Schumacher Irvine Ferrari F399 Monaco GP F1 1999

Ferrari je na četvrtoj utrci sezone u Monaku došao do dvostruke pobjede nakon što su Michael Schumacher i Eddie Irvine pobijedili Miku Hakkinena u McLarenu koji je startao s pole positiona.

Hakkinen je u subotu u kontroverznim okolnostima osvojio i četvrti pole position na prve četiri utrke 1999. nakon što je u posljednjim trenucima, u uvjetima žutih zastava, s vrha skinuo Michaela Schumachera za 0.064 sekunde. Treći je bio Coulthard u drugom McLarenu (+0.404 s), a četvrti Irvine u drugom Ferrariju (+0.464 s).

Schumacher je dobro startao i prešao Hakkinena, a Irvine Coultharda pa je Ferrari nakon prvoga zavoja imao ono što je McLaren imao uoči starta – prvo i treće mjesto.

Taj poredak stajao je do 35. kruga kad Coulthard usporava, a u idućem krugu odustaje zbog kvara na mjenjaču. Irvine je bio sasvim blizu Hakkinenu koji je u 50. krugu naletio na ulje iz Takagijeva bolida koji je odustao zbog kvara na motoru i produžio ravno u zavoju Mirebeau.

Irvine je to iskoristio i zauzeo drugo mjesto, a Ferrari je došao do dvostruke pobjede, prve od ukupno tri 1999. Schumacher je slavio s 30 sekundi ispred Irvinea, a Hakkinen je bio treći s 37 sekundi zaostatka. Frentzen je u Jordanu završio četvrti, a Fisichella i Wurz u Benettonu osvojili su posljednje bodove na petom i šestom mjestu.

Schumacher je nakon prve četiri utrke imao uvjerljivo vodstvo s 26 bodova nakon što je pobijedio u Imoli i Monaku te završio drugi u Brazilu, a Irvine je bio drugi nakon pobjede u Australiji, petoga mjesta u Brazilu i drugoga mjesta u Monaku.

Hakkinen je bio treći s 14 bodova (pobjeda u Brazilu i treće mjesto u Monaku), a Ferrari je vodio u poretku konstruktora s 44 boda, ispred McLarena koji je imao tek 20 bodova.

Bila je to 100. utrka u karijeri za Rubensa Barrichella koji je te sezone vozio za Stewart i koji će iduće godine prijeći u Ferrari i zamijeniti Irvinea.

VN MONAKA 1999. – 1. dio


VN MONAKA 1999. – 2. dio


Učitaj još iz Povijest

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

Obavijesti me o
wpDiscuz

Pogledajte i ovo

VN San Marina 2003. – Prva pobjeda u sezoni za Schumachera u Imoli

Michael Schumacher je na današnji dan 2003. ostvario prvu pobjedu u sezoni, dan nakon što …