Formula 1 vraća se u Las Vegas prvi puta nakon 1982. na potpuno novoj uličnoj stazi koja je nepoznanica za sve momčadi, a karakterizira ju drugi najduži krug u kalendaru s dugim periodima punoga gasa.

2023 Las Vegas GP circuit map Photo Formula1-com
Utrka0
Krugova50
Duljina kruga6201 m
Duljina utrke310.050 km
Rekord kruga u utrci
Apsolutni rekord kruga
 VOZAČIKONSTRUKTORIPROIZVOĐAČI MOTORA
Pobjede
Pole positioni
Najbrži krugovi
Pobjednička postolja
Prvi startni red
Utrka u vodstvu
Bodovi

SATNICA 2023.

1. slobodni treningPET 05:30
2. slobodni treningPET 09:00
3. slobodni treningSUB 05:30
KvalifikacijeSUB 09:00
UtrkaNED 07:00

Nakon što je Las Vegas 1981. i 1982. bio domaćin F1 utrke pod nazivom Caesars Palace Grand Prix, ove godine slijedi povratak na potpuno drukčijoj stazi.

Duljinom kruga od 6201 metara staza u Las Vegasu kraća je samo od Spa Francorchampsa i ima najduži period punoga gasa od otprilike 20 sekundi gdje se nalazi druga DRS zona duljine oko 1900 metara.

Prva se nalazi između zavoja 4 i 5, s točkom detekcije na izlazu iz drugoga zavoja, a točka detekcije za drugu DRS zonu nalazi se na pravcu, što bi moglo dovesti do taktiziranja vozača u utrci kako bi imali DRS.

Podloga je kombinacija asfalta koji se inače koristi na javnim prometnicama i potpuno novoasfaltiranih dionica čije su karakteristike velika nepoznanica svima.

Sve sesije voze se u noćnim uvjetima – prvi i treći trening počinju u 20:30 sati prema lokalnom vremenu, drugi trening i kvalifikacije počinju u ponoć, a utrka je u 22:00, zbog čega se očekuju prilično niske temperature, moguće i ispod 10 Celzijevih stupnjeva.

Pirelli je zbog niskih opterećenja na gume i očekivano niskih temperatura pripremio tri najmekše mješavine guma (C3, C4 i C5) koje neće biti jednostavno zagrijati zbog manjka dugih i brzih zavoja i dugih pravaca na kojima se gume jako ohlade.

Zbog konfiguracije staze očekuje se da će momčadi koristiti aerodinamičke pakete za srednje niski ili niski otpor zraka, poput onih za Kanadu, Belgiju, Azerbajdžan ili Monzu.

Kako bi temperature pogonske jedinice, guma i kočnica prilagodili stazi i atmosferskim uvjetima, momčadi će koristiti manje otvore za izlaz topline i manje usisnike za hlađenje kočnica.

KARAKTERISTIKE STAZE

Photo: Pirelli
Load More Related Articles
Load More In Aktualno
Subscribe
Obavijesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Check Also

Verstappenu rekordni osmi uzastopni pole position ispred dvaju vozača McLarena

Max Verstappen osvojio je osmi uzastopni pole position u Formuli 1 nakon što je bio najbrž…