Najbolja vremena po sektorima i najveće brzine u Bakuu

Valtteri Bottas Williams Mercedes FW38 European GP Baku F1 2016 Foto Williams

Baku City Circuit izuzetno je brza ulična staza, ali malo je tko očekivao da će mnogi bolidi ići brže od 360 km/h – donosimo pregled brzina i najboljih vremena po sektorima.

Williams je na svom Twitter profilu objavio da su u kvalifikacijama išli rekordno brzih 378 km/h (Valtteri Bottas), ali to u statistikama nije zabilježeno jer nije riječ o jednom od dva mjesta na kojima se mjeri brzina na pravcu u Bakuu.

Prvo mjesto nalazi se iza blagog 20. zavoja (speed trap), a drugo na startno ciljnoj ravnini (kraj trećeg sektora). Slijedi prikaz mape staze za lakše snalaženje u tablicama koje slijede.

MAPA STAZE

europe-baku-f1

U tablici se nalaze najveće brzine na prvom mjerenju brzine (speed trap), a prvih 16 na listi vozili su između 330 i 341 km/h.

Najveće brzine Force Indijinih vozača s Mercedesovom pogonskom jedinicom ne čude, ali 3. i 4. mjesto Red Bullovih vozača samo pokazuje koliko malo downforcea su koristili na svom RB12.

NAJVEĆE BRZINE NA MJERENJU BRZINE

European GP Baku F1 2016 race speed trap

Pogled na najbolja vremena po sektorima otkriva zanimljivu činjenicu da Nico Rosberg nije imao nijedno najbolje vrijeme po sektorima, a ipak je odvozio najbrži krug utrke.

S druge strane, Hamilton je bio najbrži u prvom sektoru (zbog zavjetrine iza drugih bolida i otvorenog DRS-a), ali je bio tek 13. najbrži u drugom sektoru (promet).

NAJBOLJA VREMENA PO SEKTORIMA

European GP Baku F1 2016 race sector times

Brzina u prvom stupcu nalazi se na kraju prvoga sektora (zona kočenja za sedmi zavoj), drugi stupac predstavlja brzinu prije 16. zavoja, a treći brzinu na ciljnoj crti.

NAJVEĆE BRZINE NA KRAJU SVAKOGA SEKTORA

European GP Baku F1 2016 race sector speeds

MAPA STAZE

europe-baku-f1

 

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Vettel kritizira FIA-u – ‘To nije bilo jako profesionalno’

Sebastian Vettel smatra da se FIA nije ponijela profesionalno s kasnim izricanjem kazne za…