Upravljački direktor i CEO Alpinea Laurent Rossi istaknuo je ambiciozne planove svoje momčadi za 2022. koja želi načiniti svoj najbolji bolid ikad u godini velike promjene tehničkoga pravilnika, a kaže da imaju plan i viziju za postizanje toga cilja.

Renault već duže vrijeme ističe novi tehnički pravilnik kao svoju priliku za povratak u vrh Formule 1, a ambicije se nisu promijenile ni pod novim imenom Alpine koji predstavlja Renaultov sportski i trkaći brend.

Alonso je uoči svoga povratka rekao da 2021. ne očekuje velike rezultate, ali da vjeruje da se 2022. mogu boriti za postolja i pobjede dok Rossi dijeli njegove ambicije i smatra da mogu dizajnirati ‘najbolji bolid svih vremena’.

Alpineov ovogodišnji bolid A521 koristi Renaultovu šasiju iz 2019. budući da momčad nije planirala raditi novu šasiju za posljednju godinu starih pravila 2020., ali kako je pandemija odgodila nova pravila za 2022. tako je i Alpine ostao na dvije godine staroj šasiji.

“Znamo da smo više manje dosegnuli kraj s ovim bolidom,” rekao je Rossi za službenu F1 stranicu.

“Radimo na bolidu koji je praktički dosegnuo svoju granicu. To nije najbolji bolid, to vidimo. Ali je dobar bolid.”

“Cilj je izvući što je moguće više iz toga paketa ove sezone i iskoristiti ga kako bismo fino podesili operacije unutar svoje organizacije, a u međuvremenu se moramo pobrinuti da izgradimo najbolji bolid ikad za iduću eru pravila.”

2021 Bahrain GP Alonso leads the pack in the race Photo Alpine
Fernando Alonso na VN Bahraina 2021. (Photo: Alpine)

“Momčad je na mjestu i tu su neki novi ljudi. Marcin [Budkowski] počeo je ostavljati svoj trag u momčadi, zaposlili smo nekoliko visokopozicioniranih inženjera.”

“Zato smo sigurni da će nova majoneza imati dobar okus iduće godine, mi smo Francuzi pa znamo pokoju stvar o majonezi.”

“Imamo plan, imamo viziju. Kad sam tek stigao intenzivno sam razgovarao s Marcinom i pokazao mi je prilično jasan plan za momčad.”

“Razgovarao sam sa svim inženjerima i shvatio da su prilično usklađeni s njim, što je rijetkost, jer sam bio u puno organizacija u kojima menadžment nije usklađen s nižim slojevima organizacije.”

“To mi daje puno samopouzdanja jer imamo plan. Imamo najbolje prakse koje dolaze iz svih momčadi. Imamo ljude koji su radili u najboljim momčadima u posljednje 23 godine. Imamo dvostrukoga svjetskoga prvaka koji će donijeti svoju stručnost.”

“Mislim da smo na prvom koraku dugoga putovanja, ali jako sam siguran u nas.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Verstappen – ‘Red Bull ne smije ponoviti BMW-ovu grešku iz 2008.’

Max Verstappen smatra da njegova momčad ne smije ponoviti BMW-ovu grešku iz 2008. kada je …