Ferrari je u Barceloni isprobao kontroverzni dizajn stražnjih kotača kakve je prošle godine koristio samo Mercedes, a kakve je ove godine predstavio i McLaren na novom MCL34.

Mercedes je kontroverzni dizajn koristio od VN Belgije kako bi bolje kontrolirali temperaturu stražnjih guma i njihovu termalnu degradaciju, a kasnije su zbog straha od protesta začepili rupice oko središta novoga kotača.

Kroz rupice je zrak strujao prilikom rotacije kotača što pomaže hlađenju, a kontroverzno pitanje bilo je jesu li rupice pokretan aerodinamički uređaj ili nisu budući da je FIA 2012. zabranila Red Bullovo rješenje na prednjim kotačima.

McLaren je na svom MCL34 predstavio sličan dizajn stražnjih kotača, koji su obučeni u termalnu foliju za bolju toplinsku izolaciju, a sada je svoj dizajn predstavio i Ferrari.

2019 McLaren MCL34 rear wheel design Photo McLaren Edited by MAXF1net

2019 Ferrari SF90 rear wheel design ala Mercedes Photo Motorsport 2019 Ferrari SF90 rear wheel design ala Mercedes comparison old new Photo Motorsport Valtteri Bottas Mercedes F1 W10 F1 2019 Barcelona test Day 1 rear end Photo XPB 2019 F1 Ferrari SF90 engine cover rear wing side view Photo Ferrari Edited by MAXF1net

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Organizatori VN Nizozemske otkazali F1 utrku 2020.

Povratnička VN Nizozemske na stazi Zandvoort službeno je otkazana nakon što je inicijalno …