Nasr od 2017. želi tvrđe Pirellijeve gume

sauber-sepang-2015

Sauberov vozač Felipe Nasr nada se da će talijanski proizvođač guma Pirelli, koji je nedavno potpisao novi ugovor, od 2017. donijeti gume na kojima će vozači moći pritiskati tijekom cijele utrke.

Nasr vjeruje da je VN Rusije pokazala kako bi utrke mogle izgledati kad bi vozači mogli pritiskati cijelo vrijeme, a ne paziti na potrošnju i degradaciju.

Nove Pirellijeve gume za 2017. bit će znatno šire, a sve u cilju ubrzavanja trenutnih bolida za oko pet sekundi po krugu. Prednje gume bit će široke 300 mm, a stražnje čak 400 mm. Velika količina dodatnog prijanjanja Pirelliju će omogućiti da, ukoliko bude potrebno, donesu nešto tvrđe mješavine guma.

“Rusija je bila drukčija od ostalih staza. Pritiskali smo od prvog do posljednjeg kruga. Nije bilo čuvanja guma,” rekao je Nasr.

“Zato su se više trošile druge komponente poput kočnica i motora jer smo jednostavno išli brže. Uživao sam i bilo je stvarno zabavno.”

“Volio bih imati više prijanjanja i brži bolid u utrci kako bi mogli pritiskati cijelo vrijeme.”

“Ako postoji degradacija guma potrebno je više vještine, ali da možemo više pritiskati bi bio korak u pravome smijeru.”

“Naravno da je ideja čuvanja guma u redu, ali u manjoj mjeri.”

Gume u Austinu ne bi trebale biti velik problem jer Pirelli donosi soft i medium komponente, ali Nasra više brinu kočnice.

Brazilac je ove godine mijenjao koristio i Carbon Industrie i Brembo kočnice, ovisno o uvjetima i stazi. Iako su Carbon Industrie izdržljivije, Nast više voli Brembo.

“Utrkivao sam se s Carbon Industrie u Rusiji jer na svakoj stazi s velikim energijama kočenja bolje prolazimo s njima.”

“Brembo radi ako imamo dovoljno hlađenja, ali s našim paketom ne možemo omogućiti više hlađenja od ovoga pa smo odlučili koristiti Carbon Industrie”, dodao je Nasr.

PROFIL VOZAČA: Felipe Nasr

REZULTATI: Felipe Nasr 2015.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

McLaren s Mercedesom i Ricciardom želi biti konkurentan od prve utrke

Trećeplasirana momčad prošlogodišnjega F1 prvenstva McLaren ove godine želi biti konkurent…