Nasr ostao bez glavnog sponzora, budućnost u Sauberu upitna

Felipe-Nasr-Sauber-C35-Ferrari-German-GP-F1-2016-Foto-Sauber

Brazilski vozač Felipe Nasr ostao je bez glavnog sponzora Banco do Brasil koji je ujedno bio i glavni sponzor momčadi Saubera što njegovu budućnost u momčadi dovodi u pitanje.

Nasr je na domaćoj utrci u Brazilu osvojio prve bodove za Sauber u 2016. i devetim mjestom omogućio da prestignu Manor u poretku konstruktora. Iako je time Sauberu donio nekoliko milijuna dolara više od nagradnog fonda, momčad je u međuvremenu potvrdila Marcusa Ericssona, a drugo mjesto je i dalje slobodno.

Šefica momčadi Monisha Kaltenborn potvrdila je da je došao kraj suradnji s njihovim glavnim sponzorom Banco do Brasil kojeg je u Sauber doveo upravo Felipe Nasr i koji su ga podupirali i u GP2 seriji što ozbiljno ugrožava nastavak njegove karijere.

Nasr je jučer potvrdio da su pregovori sa Sauberom ‘još uvijek u tijeku’ i da s momčadi ima sjajan odnos, ali s obzirom da Sauber za 2017. traži vozače s novcem njegova je pozicija vrlo upitna.

“Prekinuli su svoj sponzorski program za 2017.,” potvrdila je Kaltenborn.

“Naše mjesto i dalje je slobodno i to je sve što imam za reći.”

Šef Mercedes motorsporta Toto Wolff potvrdio je da je njihov junior Pascal Wehrlein u igri za drugo mjesto u Sauberu, što je nakon vijesti o povlačenju Nasrova sponzora sve izglednija mogućnost.

“Razgovaramo s Monishom i Stephenom [Fitzpatrickom, vlasnikom Manora] i njegovim ljudima,” rekao je Wolff.

“Ništa još nije odlučeno.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

VN Toskane na Mugellu održat će se tjedan dana iza Monze

Mugello bi uskoro trebao biti potvrđen kao domaćin utrke Formule 1, samo tjedan dana nakon…