Nico Rosberg dobio Laureusa za proboj godine

rosberg-brazil-f1-2016-podium-foto-xpb

Aktualni svjetski prvak Nico Rosberg dobio je prestižnu Laureusovu nagradu za proboj godine nakon što je u 11. sezoni u Formuli 1 napokon osvojio naslov svjetskog prvaka u momčadi Mercedesa.

Rosberg je u kategoriji proboja godine (eng. Breaktrough of the Year) pobijedio Almaz Ayanu, Wayde van Niekerka, Leicester City,nogometnu reprezentaciju Islanda and ragbijašku reprezentaciju otočja Fiji.

Nijemac je u Formuli 1 debitirao 2006. u Williamsu i na prvoj utrci u Bahrainu odvozio najbrži krug utrke, a 2010. prelazi u novoosnovanu tvorničku momčad Mercedesa gdje mu je momčadski kolega bio povratnik u Formulu 1 i sedmerostruki svjetski prvak Michael Schumacher.

Rosberg je Mercedesu kao konstruktoru u Kini 2012. donio prvu pobjedu u Formuli 1 od 1955., a 2013. je Schumachera zamijenio Lewis Hamilton. Britanac je bio uspješniji u tri od četiri zajedničke sezone, ali Rosberg je u posljednjoj sezoni uspio pobijediti svoga vječnoga rivala i postati svjetski prvak.

Time je postao tek drugi sin svjetskoga prvaka koji je također postao svjetski prvak nakon Damona Hilla koji je 1996. u Williamsu ponovio uspjeh svoga oca Grahama.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

F1 razmatra povratak razvojnih tokena i dodatno smanjenje ograničenja budžeta

FIA i Formula 1 razmatraju ponovno uvođenje sustava tokena kojim bi kontrolirali stopu raz…