Šef Mercedesove F1 momčadi priznao je da snaga motora nije najveće područje deficita njihovoga paketa u odnosu na Ferrari, nego da je ubrzanje iz sporijih zavoja najveća slabost njihova W09 i velika potrošnja i pregrijavanje stražnjih guma.

Nakon što je Vettel s lakoćom prestigao Hamiltona na dugom Kemmel pravcu, zahvaljujući nižem downforceu, dobroj trakciji iz prvoga zavoja, snažnom motoru i smanjenom otporu zraka u zavjetrini, mnogo se govorilo o Ferrarijevoj prednosti u snazi motora.

Hamilton je nakon utrke rekao da ga je Vettel prestigao zahvaljujući nekim trikovima koje njihov SF71H ima, a Mercedesov W09 nema, ali da je na njima da poboljšaju svoj bolid i učine ga konkurentnijim.

Toto Wolff potvrdio je da Ferrarijeva prednost u snazi motora nije tolika da bi opravdala poraz na brzom Spa Francorchampsu, nego da je prije svega riječ o ubrzanju iz spore posljednje šikane i sporoga prvog zavoja La Sourcea.

Upravo zbog te slabosti Ferrari je bio brži od Mercedesa na dvije najsporije staze u dosadašnjem tijeku sezone u Monaku i Mađarskoj.

“Vidim puno nedostataka, jaka smo momčad, ali postoje deficiti koji su očiti i zbog kojih nismo na razini na kojoj bi trebali biti,” rekao je Wolff.

“Možete vidjeti nedostatke, riječ je o sporim zavojima, trakciji na izlasku iz tih zavoja.”

“To je ono što bih sažeo kao glavnu slabost ovoga trenutka. Uz to, mi smo u usporedbi s Ferrarijima, Red Bullovima i Force Indijama bili bolid koji je najviše kuhao gume.”

“Da, oni imaju blagu prednost u snazi i kad tome dodate našu slabost na izlasku iz prvoga zavoja, onda je to dvostruka nevolja.”

“A ako niste jako dobri u trakciji i ako ste blago nadmašeni u snazi onda se dogodi ono što se nama dogodilo u prvom krugu.”

Wolffovi komentari nikako nisu dobar znak za Mercedes za iduću utrku u Monzi gdje dominiraju pravci i spori zavoji i gdje su prošle godine ostvarili dominantnu dvostruku pobjedu.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Mercedes najbrži i na drugom treningu, Ferrari se približio

Lewis Hamilton i Valtteri Bottas ponovno su odvozili dva najbrža vremena na slobodnom tren…