McLarenov junior i vodeći vozač Formule 2 Lando Norris kaže da postoji primjetna razlika između dva McLarenova aerodinamička paketa i da su na testiranju u Barceloni vidjeli prednosti pojedinoga rješenja, što će im u budućnosti omogućiti da izvuku još više performansi.

McLaren je na petu utrku sezone u Španjolskoj donio veliki paket aerodinamičkih poboljšanja, uključujući radikalni novi nos, a korak koji su napravili po pitanju performansi omogućio im je da se prvi puta ove sezone plasiraju u Q3 i budu brži od Renaulta koji je od njih bio brži na prve četiri utrke.

Osim novoga nosa, McLaren je donio i nove usmjerivače zraka pokraj bočnih stranica, novu podnicu i difuzor, a na testiranju u Barceloni, dva dana nakon završetka utrke, imali su priliku usporediti stari i novi paket jer su zbog Pirellijeva testa na raspolaganju imali dva bolida, kao i Force India.

Bolid koji je odrađivao Pirellijeve testove bio je opremljen starim aerodinamičkim paketom, a bolid s kojim je McLaren odrađivao vlastite testove imao je novi paket koji su koristili i za vrijeme VN Španjolske.

“Ovaj test najviše se temeljio na aero testovima,” rekao je Norris.

“S ovim poboljšanjima i činjenicom da je iduća utrka u Monaku, momčad je pokušala raditi na stvarima koje su vrlo važne za buduće utrke.”

McLaren MCL33 F1 2018 new radical nose 2 Photo McLaren

“Definitivno postoje određene razlike između dvije specifikacije, a na puno načina riječ je o pozitivnim promjenama. Ali ipak postoje nee stvari na starom paketu koje su također pozitivne tako da moramo pronaći način kako ćemo kombinirati te dvije specifikacije i učiniti bolid još bržim.”

“Općenito, novi paket ima više downforcea i dobro je imati to samopouzdanje kako bi se moglo pritiskati u zavojima broj 1, 2 i 3, vrlo brzim zavojima.”

“Sve u svemu, novi je paket korak naprijed.”

Vandoorne ‘osjeća’ da je McLaren napravio korak naprijed

Stoffel Vandoorne u Španjolskoj je prvi puta ove sezone odustao, ali je na testiranju poslije utrke imao priliku voziti obje specifikacije aerodinamičkog paketa i kaže da osjeti pozitivnu razliku u performansama.

“Test je bio koristan jer sam uspio dobiti osjećaj za razliku između dvije specifikacije jer sam se vratio na staru specifikaciju. Zato sam mogao vidjeti koja su poboljšanja na novom paketu i kako to utječe na performanse bolida,” rekao je Vandoorne.

“Poboljšanja su se ponašala kako su trebala i definitivno osjećam da smo ovoga vikenda napravili korak naprijed.”

McLaren je priznao da zbog problema s pouzdanošću njihove nadogradnje kasne i da će zato na idućim utrkama kontinuirano donositi nove dijelove.

McLaren MCL33 F1 2018 Barcelona Spanish GP comparison aero package

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Verstappen strategijom pobijedio Hamiltona na VN SAD-a

Max Verstappen pobijedio je Lewisa Hamiltona na VN SAD-a nakon što je Hamilton preuzeo vod…