McLarenov vozač Lando Norris zadovoljan je otvaranjem sezone i formom koju su pokazali na jednoj od najgorih staza za njihov bolid i vjeruje da bi već na idućoj utrci u Saudijskoj Arabiji mogli biti konkurentniji u odnosu na Mercedes i Ferrari.

Nakon što su prošle dvije sezone prvu utrku napuštali bez bodova i u vrlo lošoj formi, McLaren je ove godine s oba vozača uspio proći u Q3 i završiti u bodovima zahvaljujući šestom i osmom mjestu za Norrisa i Piastrija.

To ih trenutno drži na četvrtom mjestu u poretku konstruktora na kojem su završili prošle sezone u poretku, ali najbolje tek dolazi, smatra Norris.

“Nije ništa drugačije od prošle godine”, rekao je Norris o McLarenovoj brzini na stazi Bahrain International Circuit.

“One stvari s kojima se nismo mogli uhvatiti u koštac, stvari koje našu brzinu mijenjaju iz vikenda u vikend.”

“Mislim da je to nešto zbog čega smo se danas toliko mučili i vjetar se promijenio. Neki su zavoji bili šokantno loši u usporedbi s jučerašnjim [u kvalifikacijama].”

“Mislim da je jasno da postoji mnogo područja na koja se još moramo usredotočiti i poboljšati ako želimo biti konstantniji i konkurentniji.”

“Ali s obzirom na to da je to staza s kojom se još uvijek borimo, činjenica da smo tako blizu Mercedesu još uvijek je dobar znak za nas da ćemo na nekim stazama moći biti ispred. Uvjeren sam da momčad radi dobar posao i to je dobra početna pozicija.”

“Bili smo blizu Mercedesa, mislim da nismo imali nikakvu prednost pred njima. Brzina je bila toliko slična da, čim sam ušao u prljavi zrak, nisam imao dovoljnu prednost da bih imao priliku prestići ili čak ući unutar DRS-a.”

“Možda sam mogao biti ispred Georgea, ali to je otprilike to. Mislim da smo tamo gdje očekujemo i to je dobar početak sezone, tako da sam zadovoljan s tim.”

Upitan hoće li im brza staza Jeddah Corniche u Saudijskoj Arabiji više odgovarati, Norris je odgovorio: “Iskreno, ne znam. To je malo brža staza, s malo više brzih i srednje brzih zavoja, što nam inače odgovara.”

“Ali to je također staza na kojoj želite imati dobar prednji kraj u vrhu zavoja, a to je nešto što mi uopće nemamo tako da će i dalje biti stvari s kojima ćemo se mnogo boriti.”

“U prosjeku, brzina staze je veća, što bi nam možda trebalo malo više odgovarati, tako da sam uzbuđen zbog toga.”

Piastri je cijeloga vikenda bio nešto sporiji od Norrisa, kako u kvalifikacijama tako i u utrci, ali i on smatra da ovo nije bio loš start, posebno u usporedbi s prošlom sezonom.

“Dakle, osmo mjesto za početak godine,” rekao je Piastri.

“Osobno sam osjećao da je to bila dobra utrka za mene i mislim da je brzina koju smo imali bila u redu. Nekoliko je stvari za poboljšati, ali nije to bila loša prva utrka za nas, pogotovo kada pogledate gdje smo bili u ovo vrijeme prošle godine.”

“Uzbuđen sam kad vidim sljedećih nekoliko staza i veselim se vidjeti što možemo na nadolazećim utrkama.”

Gledaj Formulu 1 ekskluzivno na Sport Klubu uz EON TV i Telemach

Load More Related Articles
Load More In 
Subscribe
Obavijesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Check Also

Dva McLarena ispred dva Ferrarija uoči kvalifikacija u Imoli

Oscar Piastri i Lando Norris postavili su dva najbrža vremena na trećem slobodnom treningu…