Lando Norris kaže da je prošle sezone najviše napredovao u utrkama i odlukama koje je donosio na stazi što mu je to bila slabost u njegovoj debitantskoj sezoni 2019., uoči dolaska Daniela Ricciarda u McLaren ove sezone.

Norris je u obje sezone sa Sainzom u McLarenu završio iza iskusnijega Španjolca iako su bili izuzetno izjednačeni u kvalifikacijama, a 2020. je završio osmi u poretku vozača, dva mjesta iza momčadskoga kolege, uz pobjedničko postolje na prvoj utrci sezone u Austriji.

Mladi britanski vozač nedavno je objavio da se zarazio koronavirusom za vrijeme godišnjega odmora u Abu Dhabiju, uoči početka predsezonskih priprema s McLarenom, a osvrnuo se na svoju drugu F1 sezonu u kojoj je popravio svoju vještinu utrkivanja.

“Utrka je jedno od područja na kojima sam najviše radio tijekom zime jer sam shvatio da mi je to bila jedna od većih slabosti,” rekao je Norris.

“To je nešto na što sam potrošio puno vremena analizirajući detalje jer je puno stvari koje se mogu dogoditi u utrci koji zajedno čine dobru utrku.”

2020 Turkish GP Ricciardo leads Norris Photo Renault
Norris i njegov budući momčadski kolega Ricciardo u borbi na VN Turske 2020. (Photo: Renault)

“Tako da sam se jako usredotočio na utrku i u tome sam prošle godine definitivno bio puno jači, ali i dalje postoje područja u kojima se mogu poboljšati i nastaviti biti sve bolji.”

“Zato s puno više samopouzdanja mogu reći da sam odradio puno bolji posao u utrkama, izvukao više iz bolida kako bih bio u pozicijama u kojima sam bio.”

“Jer sam vrlo lako mogao ne biti četvrti na VN Bahraina i lako sam se mogao razbiti na startu i rano ispasti iz utrke.”

“Donosim bolje odluke, da kucnem u drvo. I te odluke su se isplatile i omogućile mi da ostvarim puno bolje rezultate.”

Norris je četvrtim kvalifikacijskim vremenom na posljednjoj utrci sezone u Abu Dhabiju osigurao pozitivan kvalifikacijski omjer protiv Sainza (9:8) i McLarenu donio najmanji zaostatak za pole positionom u 2020. od 0.251 sekundi.

2020 Spanish GP Norris Leclerc Kvyat Photo McLaren
Norris ispred Leclerca i Kvyata na VN Španjolske 2020. (Photo: McLaren)
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Utrke u kojima se F1 prvenstvo odlučilo u Abu Dhabiju

Nevjerojatno uzbudljiva sezona u kojoj se za naslov prvaka bore Lewis Hamilton i Max Verst…