kevin-magnussen-renault-rs16-singapore-gp-f1-2016-foto-f1fanatic-xpb

Novu specifikaciju Renaultove pogonske jedinice RE16 ipak će koristiti sva četiri vozača, a ne samo Max Verstappen kako se isprve mislilo.

Renault je uoči VN Singapura najavio nadogradnju motora i ujedno rekao da je to posljednja ove sezone, a Max Verstappen prvi je koristio novu jedinicu jer je dosad koristio jedan motor manje u sezoni.

Ali izvori iz Renaulta potvrdili su da će i Verstappenov momčadski kolega Daniel Ricciardo također koristiti novu specifikaciju, kao i Renaultovi vozači Kevin Magnussen i Jolyon Palmer.

Isprva se govorilo da će novu specifikaciju koristiti samo Verstappen, a da će ostala tri vozača koristiti samo novu specifikaciju Totalova goriva. Ali uoči subotnjih kvalifikacija novu specifikaciju koristit će i ostala tri vozača koja koriste Renaultove motore.

Renault je na promjene potrošio tri tokena, ali za njihovu primjenu nije potrebno mijenjati cijeli motor, nego samo određene dijelove oko paljenja i svjećica zbog čega vozači neće morati koristiti novi motor.

Verstappen je potvrdio da će on i Ricciardo imati iste motore tijekom vikenda.

“imamo iste motore za oba vozača,” rekao je Verstappen nakon slobodnih treninga.

Renaultova nova specifikacija u Singapuru bi trebala donijeti 0.1 do 0.2 sekunde po krugu, a na bržim stazama i više od toga.

Renaultov dobavljač goriva i maziva kaže da nova specifikacija goriva donosi ‘mjerljiv dobitak u performansama u iznosu većem od 1%’ i pruža ‘veću zaštitu od detonacija’.

DOSAD POTROŠENI TOKENI

Ferrari 32/32

Honda 29/32

Mercedes 26/32

Renault 14/32

Load More Related Articles
Load More In Aktualno
Subscribe
Obavijesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Check Also

Kanada 2016. – Hamiltonu peta pobjeda u Montrealu nakon duela s Vettelom

Lewis Hamilton pobjednik je VN Kanade nakon Vettelovog sjajnog starta s trećeg mjesta i Fe…