Renault je u Austin donio novu specifikaciju svoga 1,6-litrenog V6 motora na kojem su primijenili neke dijelove s motora za 2018. i time donijeli korak naprijed u performansama i pouzdanosti.

Iako su sredinom sezone rekli da ove godine više neće donositi velika poboljšanja na svom motoru, Renault je još jednom donio manji korak naprijed u performansama i to pomoću dijelova s motora za iduću sezonu.

Ime nove specifikacije je Renault R.E.17G što prema rednom broju slova sugerira da je riječ o sedmoj iteraciji ovogodišnjega motora.

Renault je odlučio proizvesti samo tri nova motora koja su ravnomjerno raspodijelili na svoje tri momčadi, vlastitu tvorničku momčad, Red Bull i Toro Rosso.

Motore će dobiti oni vozači koji su prema kilometraži svojih motora bili kandidati za nove jedinice, a to su Nico Hulkenberg, Max Verstappen i Brendon Hartley.

“Riječ je o poboljšanjima na motoru s unutarnjim izgaranjem, a to su dijelovi koje smo trebali koristiti 2018. i koje možemo testirati još ove sezone,” rekao je šef Renault Sporta Cyril Abiteboul.

“Da budemo jasni, to nije sve što smo planirali za 2018., ali je korak u tom smjeru. Riječ je o zdravom koraku naprijed u smislu performansi i pouzdanosti.”

“Veće probleme s pouzdanošću imamo s jednim drugim dijelom pogonske jedinice [MGU-H].”

  • AKTUALNO Renault obećava hrabriji pristup s motorom u F1 2018.

“I dalje moramo biti vrlo oprezni s onim što radimo [zbog pouzdanosti], posebno s hibridnom stranom, ERS-om.”

“S poboljšanjem na motoru ide i nova specifikacija goriva koju isporučuje BP.”

Red Bull i Toro Rosso ne koriste isto gorivo i maziva kao i Renault, nego proizvode Exxon Mobila koji je ove godine prešao iz McLarena i koji je novu specifikaciju goriva donio u Japanu.

Ostali vozači neće dobiti novu specifikaciju u 2017.

Renault je proizveo samo tri motora nove specifikacije jer je to imalo smisla uzevrši u obzir broj kilometara koji su prešli njihovi vozači. Ostala tri vozača, Sainz, Ricciardo i Kvyat neće dobiti novu specifikaciju motora do kraja ove sezone.

“Proizveli smo samo tri jer je to bilo vezano i uz situaciju s kilometražom na ta tri bolida koji su dobili nove motore,” rekao je Abiteboul.

“Kod njih je ionako bilo potrebno uvesti nove pogonske jedinice pa je bilo gotovo transparentno da ćemo staviti evoluciju motora u te bolide.”

“Ostali bolidi u teoriji ne trebaju uvoditi nove dijelove.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Verstappen – ‘Pirelli ne može kriviti momčadi, trebali bi gledati sebe’

Max Verstappen smatra da talijanski proizvođač guma Pirelli ne može kriviti F1 momčadi za …