Nova specifikacija Renaultovog motora najvjerojatnije stiže u Austinu

sainz-singapur

Renault će dorađenu inačicu svog motora donijeti na VN SAD-a u Austinu koji su isprve trebali stići na VN Rusije. Francuskom proizvođaču potrebno je još vremena kako bi na testnom stolu ispitali novi motor, a time i jamčili njegovu pouzdanost.

Red Bull i Renault rastaju se na kraju 2015., iako su imali ugovor o suradnji do kraja 2016. Renault je izjavio da iduće godine više nikom ne želi isporučivati motore, a Red Bull je već dugo vremena kritizirao svoje pogonske jedinice i također je želio razvod.

To je Red Bull (i Toro Rosso) ostavilo u situaciji da im sudbina u Formuli 1 ovisi hoće li im Ferrari isporučiti svoje pogonske jedinice. Mercedes je već ranije potvrdio da ne žele suradnju s Red Bullom i tako riskirati naslove prvaka, a Honda je u velikim problemima i 2016. će se usredotočiti samo na McLaren.

Unatoč razvodu sa svojim klijentima uoči 2016., Renault će ispoštovati svoje obaveze i ponuditi im prerađenu inačicu svoje pogonske jedinice. Nadogradnja je trebala biti spremna za Sochi, ali Renault nije stigao provjeriti pouzdanost.

“Planirali smo uvesti posljednju specifikaciju u Sochiju, a dijelovi će do tada zaista i biti gotovi,” rekao je Renaultov šef operacija Remi Taffin.

“Nedostaje nam provjera. Prije nego ih uvedemo, promjene moraju proći potpuni ciklus na testnom stolu kako bi mogli jamčiti pouzdanost.”

“Za to nam treba vremena i ne radi se o nečemu što možemo ubrzati ili koristiti prečace. Trenutno je realnije da ćemo novu specifikaciju donijeti u Austinu.”

Oba Red Bullova vozača su već premašila dozvoljenu granicu u broju korištenih pogonskih jedinica u sezoni (4) pa će im svaka dodatna promjena pogonske jedinice donijeti kaznu od 10 mjesta na startu te utrke.

Šef Red Bullove momčadi Christian Horner izjavio je da će novu specifikaciju koristiti ukoliko procijene da je kazna od 10 mjesta koju će za nju dobiti vrijedna dodatnih performansi koje nosi.

Taffin nije htio otkriti koliko je razvojnih tokena potrošio Renault. Podsjetimo, Renaultu je ostalo 12 razvojnih tokena za ovu sezonu, Mercedes je svoje potrošio, dok su Hondi i Ferrariju ostala po 4 tokena.

“Imamo dovoljno tokena da uvedemo predviđene nadogradnje do kraja sezone,” zaključio je Taffin.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Utrka prekinuta, Hamilton se razbio, veliki sudar Bottasa i Russella

George Russell i Valtteri Bottas imali su žestoki sudar u 32. krugu VN Emilije Romagne nak…