“Nova specifikacija vjerojatno nije vrijedna kazne”

ricc-kvy-sochi-2015

Red Bullov vozač Daniel Ricciardo smatra da nova specifikacija Renaultovog motora, na koju je francuski proizvođač potrošio 11 od preostalih 12 tokena za ovu sezonu, nije vrijedna kazne koju će dobiti na startu utrke.

Renault nakon homologacije motora 28.2.2015. nije potrošio nijedan token na nadogradnju svoje pogonske jedinice jer je htio što bolje razumjeti i pronaći način kako se poboljšati za iduću sezonu, a nadogradnje koje su donijeli u Austinu usmjerene su upravo prema 2016.

Neki pouzdani mediji poput britanskog Autosporta nagađaju da su Renaultova poboljšanja vrijedna oko 0.15 s po krugu, a Red Bull bi zbog toga mogao odlučiti ne koristiti novu specifikaciju.

“Nova specifikacija nam je dostupna i možemo ju koristiti, iako će nam to donijeti kaznu.”

“Moramo donijeti odluku je li toga vrijedna. Po onome što sam dosad čuo, poboljšanja nisu velika.”

“Koliko sam ja shvatio, vjerojatno nisu vrijedna kazne.”

“Ako startamo sa začelja, ne mislim da ćemo zbog nove specifikacije to nadoknaditi.”

“Trenutno nisu velike šanse da ćemo ju koristiti, ali nadam se da će mi reći kolika je razlika i da će biti puno jača. Ali realno, ne mislim da će [nova specifikacija] biti toliko bolja.”

Carlos Sainz potvrdio je da njegova momčad Toro Rosso novu specifikaciju neće koristiti do kraja sezone.

“Do kraja godine vozit ćemo na staroj specifikaciji.”

“Ne mislim da je, prema vrijednostima koje znamo, vrijedna još jedne kazne i startanja sa začelja.”

“Posljednje četiri utrke slične su ovoj u Austinu. Nisu najbolje staze za nas, imaju duge ravne dijelove, ali nisu ni najgore.”

“Ako se možemo kvalificirati oko najboljih deset ili u najboljih osam na nekim od tih staza, kazna bi nam bila previše. Nije vrijedna toga.”

FIA je naknadno odobrila korištenje starih specifikacija motora u 2016. što bi Toro Rossu omogućilo korištenje godinu dana starih Ferrarijevih motora.

Red Bullu takva opcija nije prihvatljiva jer žele isključivo najnoviju specifikaciju pa je njihova budućnost još uvijek nepoznanica. Prema posljednjim informacijama, ponovno su u pregovorima s Renaultom, ali teško da će i tu doći do dogovora zbog načina na koji su se u Red Bullu odnosili prema svom dobavljaču motora.

lotus-renault

 

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

McLaren MP4-25 s inovativnim F-duct sustavom prodan za višemilijunski iznos

McLaren MP4-25 iz 2010. kojim su upravljali Lewis Hamilton i Jenson Button prodan je na au…