Pirelli je potvrdio da će nove hypersoft gume koristiti u Kanadi koja će biti druga utrka zaredom za tu novu komponentu budući da će se koristiti i u Monaku, najsporijoj stazi u kalendaru.

Pirelli je ove godine uveo dvije nove komponente guma, hypersoft i superhard, pa ukupno postoji čak sedam različitih mješavina guma za suho, za razliku od prošle godine kad smo ih imali pet.

Novi hypersoft koristit će se samo na stazama s vrlo niskom potrošnjom guma poput uličnih staza u Monaku i Singapuru, ali i na stazama s malo dugih i brzih zavoja poput Circuit Gilles Villeneuve u Kanadi.

Pirelli svoj odabir guma za utrke izvan Europe mora najaviti barem 14 tjedana ranije pa smo za utrku u Kanadu prije saznali odabir guma nego za utrku ranije u Monaku gdje će se također koristiti novi hypersoft.

Osim hypersofta, u Kanadi i Monaku vozači će na raspolaganju imati i dvije susjedne, tvrđe komponente – ultrasoft i supersoft, a vozači će od 13 setova tih guma sami moći birati 10 setova, kao i prošle godine.

Tri seta automatski će biti dodijeljeni svakom vozaču – set najmekšeg hypersofta rezerviran je za Q3, a po jedan set ultrasofta i supersofta vozači moraju čuvati za utrku.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

Obavijesti me o
wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Kubica – ‘Bit će teško, ali ne bojim se velikih očekivanja’

Robert Kubica svjestan je da neće biti lako napraviti posljednji korak i opravdati očekiva…