Hondin novi F1 motor je ‘drugi svijet’ u odnosu na Renault koji je Red Bull koristio prošle godine, rekao je njihov vozač Max Verstappen koji je zadovoljan onim što je Honda pokazala na predsezonskim testiranjima.

Red Bull je nakon godinu dana Toro Rossova iskustva s Hondom odlučio također prijeći na japanske motore koji su na predsezonskim testiranjima bili vrlo pouzdani, a čini se da su ispunili i obećani skok u snazi.

Honda je prvi puta otkako su se 2015. vratili u Formulu 1 radila s dvije momčadi, a s dva bolida su na testiranjima prešli 1768 krugova što je 96.4% krugova koje je odvozio Renault.

Također, ako se gleda broj krugova po bolidu, Honda (884) ne zaostaje puno ni za vodećim Ferrarijem (930) dok je Mercedes posljednji (794) zbog lošijih izdanja Racing Pointa i Williamsa.

Verstappen je zadovoljan novim Red Bullovim proizvođačem motora i kaže da je razlika u odnosu na Renault velika.

“Odmah sam primjetio razliku,” rekao je Verstappen.

“Riječ je o potpuno drukčijem motoru u načinu na koji radi, kako prima gas, kako se mijenjaju brzine na više i na niže.”

“To je drugi svijet.”

“Sve što su obećali su i ispunili, to je drukčije nego što je bilo posljednjih godina [s Renaultom koji je rijetko ispunjavao svoja obećanja o sustizanju vodećih].”

‘Nije ni kod Renaulta sve tako negativno’

Verstappen je prošle godine s Renaultovim motorima ostvario dvije pobjede i 11 postolja te je imao manje problema od momčadskog kolege Ricciarda. Nizozemac zato priznaje da ni kod Renaulta nije sve tako loše, nego da je Honda iskrenija u komunikaciji.

“Oni su vrlo otvoreni i iskreni. Ono što kažu to i ispune. To je pošteno.”

“Zasad su vozne karakteristike jako dobre, motor je radio jako uglađeno.”

“Naravno, sad imam iskustvo i s Hondom i Renaultom i nastojim shvatiti pozitivne strane oba motora jer nije ni prošle godine sve bilo tako negativno.”

“Učite iz svega i nastojite podijeliti svoja razmišljanja. Oni rade svoj posao, a vi dajete svoje ideje gdje se možda možemo poboljšati i mislim da to stvarno dobro funkcionira.”

BROJ KRUGOVA NA TESTIRANJIMA – MOTORI

Motor Krugova Kilometara
Ferrari 2790 12987.2
Mercedes 2382 11088.0
Renault 1834 8537.1
Honda 1768 8229.9
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Formula 1 potvrdila kalendar za prvih osam utrka 2020.

Vodstvo Formule 1 potvrdilo je prvih osam utrka u ovogodišnjem kalendaru koji će započeti …