Novi Hondin motor ima ‘bolje performanse u utrci’

fernando-alonso-mclaren-honda-mp4-31-japanese-gp-f1-2016-chicane-exit-foto-mclaren

Honda je u Maleziji prvi put isprobala novi blok motora koji je dizajniran kako bi popravio pouzdanost, ali Jenson Button kaže da se zbog toga može agresivnije koristiti u utrci.

Alonso je u Maleziji prvi isprobao novi blok motora i lakši ispušni sustav, a iako novi motor nije koristio u utrci oba vozača dobila su novi ispušni sustav.

U Japanu su oba vozača koristila i novi blok motora, a iako ne donosi više konjskih snaga u utrci ga je moguće agresivnije koristiti što Alonsu i Buttonu donosi bolje performanse.

“Motor ima iste performanse, isti broj konjskih snaga, samo je pouzdanost nešto bolja,” rekao je Alonso.

Jenson Button bio je nešto određeniji te je naglasio prednost koju novi blok donosi u utrci: “Pouzdanost pomaže performansama jer se motor može agresivnije koristiti.”

“Zato nam pomaže u utrci, ali u kvalifikacijama ne bi trebalo biti razlike.”

FIA je Hondi priznala jedan token potrošen u svrhu poboljšanja pouzdanosti pa je Japancima ostala dva tokena do kraja sezone koje ne planiraju iskoristiti jer s njima ne mogu napraviti osjetan korak naprijed, a i novi motor značio bi i nove kazne za Alonsa i Buttona.

Honda se tako u potpunosti posvetila razvoju novog koncepta motora za 2017. koji će imati novi sustav izgaranja koji njihovi suparnici već koriste, a Hasegawa je otkrio da posebna grupa na njemu radi otpočetka godine.

Iduće sezone ukida se i sustav tokena koji je služio kao mehanizam kontrole razvoja pogonskih jedinica, a McLarenov trkaći direktor Eric Boullier siguran je da će Honda sustići vodeće proizvođače.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Bottas pobijedio Hamiltona u uzbudljivim kvalifikacijama u Imoli

Valtteri Bottas osvojio je četvrti pole position ove sezone nakon što je u posljednjem pok…