Mercedes nema problema s kašnjenjem proizvodnje dijelova za novi F1 bolid za 2019. te na Silverstoneu već skupljaju prve kilometre gdje su prisutna oba njihova trkaća vozača Lewis Hamilton i Valtteri Bottas.

Mercedes je jutros objavio studijske fotografije novoga F1 bolida za 2019. F1 W10 EQ Power + s kojim žele obraniti naslov prvaka u obje konkurencije, a paralelno su pripremili i prvo testiranje novoga bolida na danu za snimanje promotivnih materijala.

Test se održava na Silverstoneu i momčad na njemu smije odvoziti najviše 100 kilometara odnosno najviše 33 krugova na 2,98 km dugoj konfiguraciji staze Silverstone, a pritom smiju koristiti samo posebne Pirellijeve gume koje nisu iste specifikacije kao i one koje će se koristiti tijekom sezone.

Momčadi na ovakvim testovima mogu isprobati funcioniranje osnovnih sustava i biti spremnije za prvi test koji počinje u ponedjeljak u Barceloni.

Za upravljačem novoga F1 W10 bolida prvi se našao Valtteri Bottas koji je prve krugove odvozio na kišnim Pirellijevim gumama, a Lewis Hamilton će prve krugove odvoziti u poslijepodnevnim satima.

Valtteri Bottas Mercedes F1 W10 EQ Power + F1 2019 Silverstone shakedown Valtteri Bottas Mercedes F1 W10 EQ Power + F1 2019 Silverstone shakedown 2

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

Obavijesti me o
wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Rezultati prvoga testa F1 bolida za 2021. ‘iznad očekivanja’

FIA i Formula 1 testirali su 50%-tni model novoga F1 bolida za 2021. u zračnom tunelu kako…