Renault kasni s proizvodnjom svoga novog F1 bolida za 2019. u želji da proizvedu što je moguće novije dijelove zbog čega će možda propustiti prvi planirani test u sklopu dana za snimanje promotivnih materijala u subotu.

Francuski konstruktor i proizvođač motora Renault danas je predstavio novi R.S.19 objavljivanjem digitalnih fotografija, a na prezentaciji su koristili modificirani F1 bolid iz 2018.

Kako bi prilikom proizvodnje na raspolaganju imali što je novije moguće dijelove, Renault je proizvodnju odgodio do kritične točke da nisu sigurni hoće li nastupiti na planiranom danu za snimanje na kojima se smije odvoziti najviše 100 km odnosno 21 krug na stazi u Barceloni gdje bi se test trebao održati.

Test je zakazan samo dva dana prije prvoga dana predsezonskih testiranja u Barceloni pa će Renault imati težak zadatak pojaviti se spreman za prvi test, a kamoli za planirani test u subotu.

“Bit će super gusto, ali i dalje imamo dobar razlog vjerovati da ćemo moći testirati,” rekao je Cyril Abiteboul za Autosport.

“Ako smijem odati malu tajnu, trebali smo odraditi prvi test u subotu na danu za snimanje što u ovom trenutku nije sigurno,” rekao je.

2019 Renault RS19 rear wing rear end engine cover side view Photo Renault edited by MAXF1net

Na pitanje hoće li sigurno biti spremni za prvi dan testiranja u Barceloni u ponedjeljak, Abiteboul je bio jasan.

“Ne. U ovom trenutku ni u što nismo 100% sigurni. Imat ćemo dva vozača, bit će tamo ako želite popiti kavu i popričati. Trebali bismo imati motorhome i aparat za kavu, ali to je to za što sam 100% siguran.”

“Ovo je surova stvarnost kod kasne promjene pravila. Vjerujem da nismo jedini u toj situaciji.”

“Vjerujem da moramo stalno biti na granici kad je riječ o produkciji dijelova i možda čak ići i malo preko nje. Radimo jako naporno kako bi dijelovi bili spremni, ali mislim da ćemo iduće godine biti malo konzervativniji jer nisu važne samo performanse, važna je i pouzdanost.”

PREDSTAVLJANJA BOLIDA

HAAS

7. 2.

TORO ROSSO / WILLIAMS

11. 2.

RENAULT

12. 2.

Mercedes / Red Bull / Racing Point

13. 2.

McLaren

14. 2.

Ferrari

15. 2.

Alfa Romeo Racing

18. 2.

PREDSEZONSKA TESTIRANJA

Prvi test

18. – 21. 2.

Drugi test

26. 2. – 1.3.


2019 Renault RS19 sidepod inlets front suspension bargeboards front view Photo Renault edited by MAXF1net

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

Obavijesti me o
wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Hamilton vjeruje u Vettela – ‘On je poput teniskog velikana’

Lewis Hamilton još je jednom stao u obranu četverostrukog svjetskog prvaka Sebastiana Vett…