Michael Schumacher i Jean Alesi na današnji dan 1995. vodili su fantastičnu borbu za pobjedu na VN Europe na Nürburgringu, a Nijemac je uspio prestići Francuza tri kruga prije kraja – pogledajte kako je izgledala njihova borba u sjajnoj kvaliteti uz 1080p i 50 fps.

Schumacher je na strategiji tri ulaska u boks u 52. od 67 krugova posljednji puta ušao u boks dok je Alesi bio na strategiji jednoga zaustavljanja koje je obavio u 34 krugu.

Nijemac je na 18 krugova novijim gumama, i s bržim Benettonom B195, imao 22.2 sekunde zaostatka u 53. krugu te je počeo značajno sustizati Alesija na starijim gumama.

Schumacher je u 60. krugu zaostatak smanjio na samo 7.8 sekundi, u 61. krugu bio je već na 2.4 sekunde, a u 62. krugu bio mu je ispod sekunde zaostatka.

Tada je krenula velika Schumacherova potjera za Alesijem kojemu je u obrani pozicije asistirao jači Ferrarijev V12 motor (Benetton je koristio Renaultov V10).

Ali Alesi se nije uspio obraniti od Schumacherova napada s vanjske strane pretposljednjega zavoja te je izgubio potencijalnu drugu pobjedu u karijeri nakon slavlja u Kanadi iste godine.

SCHUMACHER vs ALESI – VN EUROPE 1995.

Load More Related Articles
Load More In Video
Subscribe
Obavijesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Check Also

VN Francuske 2006. – Ferrari i Bridgestone porazili Renault i Michelin na njihovu terenu

Michael Schumacher ostvario je četvrtu pobjedu u sezoni i drugu uzastopnu na današnji dan …