Oba Red Bullova vozača Daniel Ricciardo i Max Verstappen u Monzi će koristiti nove Renaultove V6 motore C-specifikacije koji nosi značajan dobitak u snazi, ali uz upitnu pouzdanost.

Ricciardo i Verstappen će novi motor C specifikacije, koji nije bio dostupan za VN Belgije, isprobati na slobodnim treninzima u petak, zbog čega neće dobiti kaznu, nakon čega će odlučiti nudi li novi motor dovoljnu prednost u performansama kako bi ga koristili u kvalifikacijama i utrci.

Ukoliko se odluče koristiti novi motor Ricciardo će VN Italije startati sa začelja poretka, na stazi na kojoj ionako nemaju realne šanse protiv Mercedesa i Ferrarija.

Verstappen je još uvijek na drugom motoru i MGU-H te može uzeti novi V6 motor bez kazni, što će i učiniti, a novi motor bi prema riječima Renaultova šefa za motore Remi Taffina trebao donijeti 0.3 sekundi po krugu.

“Red Bull će koristiti C-specifikaciju od prvih slobodnih treninga,” potvrdio je Taffin.

“Razlog je taj što su oni u poziciji da im prioritet mogu biti performanse, bez da se brinu o onima iza sebe u prvenstvu.”

“Mi i McLaren nećemo koristiti tu specifikaciju jer su pouzdanost i konstantnost ključni za ostvarivanje naših ciljeva ove sezone.”

“C-specifikacija je evolucija trenutne B-specifikacije, značajno je snažnija. Isto tako, moguće je da nije pouzdana kao trenutna generacija. Ovisno o gorivu, dobitak u snazi je oko 0.3 sekundi po krugu u kvalifikacijama na stazi poput Monze.”

Samo Renault koristi novi lakši MGU-K

Dugoočekivani novi MGU-K Renault je uveo na VN Austrije, ali ga zbog komplikacija oko integracije u šasiju nisu koristili ni Red Bull ni McLaren.

“Danas samo Renault koristi novu inačicu, McLaren i Red Bull nisu htjeli izvršiti nužne promjene za njegovu integraciju,” potvrdio je Taffin.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

McLaren oduševljen najboljim startom testiranja u posljednjih nekoliko godina

Šef McLarenove F1 momčadi Andreas Seidl kaže da su imali najbolji početak predsezonskih te…