Esteban Ocon kaže da još uvijek ima jake veze s Mercedesom uz čiju je potporu ušao u Formulu 1 uoči mogućega prelaska u Mercedes 2025. nakon što Lewis Hamilton ode u Ferrari.

Hamilton je potaknuo tržište vozača objavom da će 2025. voziti za Ferrari nakon što je cijelu F1 karijeru vozio za McLaren i Mercedes, a jedno od glavnih pitanja koje se otvara je koga će Mercedes dovesti kao zamjenu.

Russell sigurno ostaje u Mercedesu kao njihov novi vođa, što je nekoliko puta istaknuo i Toto Wolff, ali oko drugoga vozača Mercedes se, očekivano, još uvijek ne želi izjasniti.

Neki od kandidata su Alonso, koji ima ugovor s Aston Martinom do kraja 2024., Sainz, koji je spomenutim transferom ostao bez mjesta u Ferrariju, i Albon, koji je 2023. imao najbolju sezonu u Formuli 1 i koji ima ugovor s Williamsom do kraja 2025.

Iako Ocon nema tako dobru reputaciju kao spomenuta tri vozača i dalje je vozač iz Mercedesova juniorskog programa koji i još ima dobre veze s momčadi i koji ne otpisuje mogućnost da upravo on zamijeni Hamiltona.

Ocon je 2013., 2014. i 2015. bio član Lotusova F1 juniorskoga programa, a 2016. postaje testni i rezervni vozač Mercedesove F1 momčadi što mu je pomoglo da u ljeto 2016. uskoči u slobodno mjesto u Manoru (koji je koristio Mercedesove motore) nakon što je Rio Haryanto ostao bez novca usred sezone.

“Uvijek sam imao jake veze s Mercedesom. Još uvijek sam Mercedesov juniorski vozač,” rekao je Ocon na predstavljanju novoga Alpineovog bolida A524.

“Ovo je oduvijek bilo tako, čak i ako više nisam toliko junior. Još uvijek imam ugovor s njima u određenoj fazi. Dakle, tako je kako je. Vidjet ćemo.”

“Trenutno sam potpuno posvećen Alpineu. To je moj fokus.”

“Moram obaviti dobar posao na stazi kao i uvijek. Svaka godina je ključna godina u F1 jer nije bitno imaš li ugovor ili ne. Ako ne isporučiš rezultate, možeš biti vani. Eto, tako je.”

“Ako radite dobar posao, uvijek će biti razgovora, glasina i dobrih stvari za vas. Sve dok govore o vama, to znači da je ono što radite dobro.”

Ocon je nakon godinu dana izvan Formule 1 2019. prešao u Renault 2020. i ovo će mu biti peta sezona u momčadi iz Enstonea, četvrta pod imenom Alpine.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Leclerc je znao da Hamilton dolazi kad je potpisao novi ugovor

Charles Leclerc otkrio je da je znao da Ferrari intenzivno pregovara s Lewisom Hamiltonom …