Ocon ljut na Pereza – Mogao sam do postolja

Perez Ocon Force India Canadian GP F1 2017 Foto XPB Force India

Esteban Ocon bio je ljut na svog momčadskog kolegu Pereza koji ga nije pustio kako bi pokušao ostvariti bolji rezultat za momčad na novijim gumama, ali momčad je i dalje zadovoljna nakon što su povećali svoju prednost na četvrtome mjestu u poretku konstruktora.

Perez je pratio Ricciarda u Red Bullu u borbi za treće mjesto, a Ocon je imao 13 krugova novije gume od momčadskoga kolege i 14 krugova novije gume od Ricciarda.

Zato je Force Indija Pereza tražila da pusti Ocona kako bi imali bolje šanse za napad na Ricciarda, ali Perez je tražio da ih momčad pusti da se utrkuju.

Na kraju je i Pereza i Ocona prestigao Vettel, a od napada na postolje nije bilo ništa.

“Ne može to raditi, pomicao se u posljednjem trenutku. Što je ovo? Ne može to raditi. To uopće nije pošteno utrkivanje,” požalio se Ocon momčadi za vrijeme utrke, ali nakon utrke je bio nešto smireniji.

“Kao momčad smo osvojili važne bodove, ali pomalo sam frustriran rezultatom jer mislim da smo mogli do postolja,” rekao je Ocon.

“Ali tako utrkivanje nekad bude i moramo gledati pozitivno, imali smo sjajan bolid koji nam je omogućio da se borimo s Ferrarijem i Red Bullom što je prilično impresivno.”

“Uvjeren sam da ovo neće biti posljednji put da smo u toj situaciji što je sjajan osjećaj.”

Perez – Ocon nije bio dovoljno blizu da me napadne

Perez je branio svoju odluku da ne pusti Ocona iako je imao puno novije gume i bolje šanse za napad na Ricciarda.

“Gotovo cijelo poslijepodne sam proveo iza Ricciarda, vidio sam da se muči u određenim dijelovima i mislio sam da zaslužujem priliku da ga prestignem,” rekao je Perez.

“Znao sam da Esteban ima bolje gume jer su me inženjeri upoznali sa situacijom, a momčadi sam odgovorio da nas jednostavno puste da se utrkujemo.”

“Esteban je bio 40 ili 50 krugova iza mene na svježijim gumama i nijednom nije bio dovoljno blizu da me napadne, a na kraju smo završili gdje smo i zaslužili završiti.”

“Mislim da je momčad bila poštena i poštivala moj stav. Momčad je uvijek na prvome mjestu, utrkivali smo se jako, ali pošteno.”

“Mi smo jedna momčad i ja radim za Force Indiju i želim najbolji mogući rezultat za momčad. Moramo imati plan i rješenje za budućnost u slučaju da se ponovno nađemo u toj poziciji, moramo znati što ćemo učiniti.”

Force India ima čak 42 boda više od petoplasiranoga Toro Rossa.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Vettel se nada da će Mercedesu dosaditi pobjeđivati

Sebastian Vettel smatra da Ferrari mora raditi bolje, a ne više ukoliko želi dostići uspje…