Alpineov vozač Esteban Ocon kaže da je ponosan na rezultat na VN Saudijske Arabije iako je izgubio pobjedničko postolje u posljednjim metrima utrke u duelu s Valtterijem Bottasom u Mercedesu, što je posljedica gubitka performansi u posljednja dva kruga.

Ocon je startao deveti i napredovao do sedmoga mjesta prije perioda sigurnosnoga automobila koji se kasnije pretvorio u crvenu zastavu, a budući da on i Alpine nisu odlučili promijeniti gume za vrijeme sigurnosnoga automobila Ocon je u trenutku prekida utrke bio četvrti.

Na ponovnom startu Bottas je blokirao kotače na kočenju, a Verstappen i Hamilton imali su jedan od svojih okršaja što je Ocon iskoristio i preuzeo drugo mjesto. Na drugom ponovljenom startu Ocon je startao prvi jer je Verstappen morao vratiti poziciju Hamiltonu, ali Francuz ubrzo pada iza oba kandidata za naslov te drži treće mjesto.

Iako ga je nekoliko metara prije cilja prestigao Bottas u Mercedesu i pobijedio za 0.102 s, Ocon nije nezadovoljan jer su on i momčad odradili sjajnu utrku, samo dva tjedna iza Alonsova postolja u Kataru gdje je Ocon završio peti.

“Dao sam sve od sebe danas, natjecatelj u meni je razočaran što je propustio postolje za tako kratku udaljenost, ali jako sam ponosan na cijelu momčad,” rekao je Ocon.

“Ono što smo ostvarili je izvanredno, uzeti četvrto mjesto i 12 bodova je ono što je važno. Donijeli smo prave odluke u utrci, učinili sve što smo mogli na stazi i sa strategijom što nas je dovelo do najbolje moguće pozicije za velike bodove.”

“Bilo je prilično zabavno startati s pole positiona, nisam to doživio od 2015. u GP3 seriji, ali znao sam da Lewis i Max nisu moja utrka,” dodao je.

“Prilika je bila tu i možemo otići s visoko podignutim glavama i jako ponosni. Idemo u Abu Dhabi završiti sezonu sa stilom i uzeti bilo kakvu priliku koja se ukaže.”

Ocon je dodao da je u posljednja dva kruga imao oštećenje koje je dovelo do velikoga gubitka performansi i da je zato izgubio treće mjesto od Bottasa.

“Odjednom smo izgubili prilično puno performansi u posljednja dva kruga,” rekao je Ocon.

“Imali smo nekoliko kontakata u utrci, na prvom startu sa Tsunodom, a kasnije s Lewisom tako da sam dva kruga prije kraja izgubio dio podnice i bio sam prilično sporiji. Izgubio sam dosta prianjanja na stražnjim kotačima i pomislio sam da mi se gume troše.”

“Tako da sam morao koristiti puno baterije da zadržim Valtterija, a kad smo išli prema cilju nije mi ostalo ništa u hibridnom sustavu. Zato ga nismo mogli zadržati [a Bottas je imao i pomoć DRS-a].”

Ocon je četvrtim mjestom u Džedi smanjio zaostatak za momčadskim kolegom Alonsom na pet bodova.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Alpine četvrta momčad koja je objavila datum predstavljanja bolida za 2023.

Francuska momčad objavila je datum na koji će predstaviti svoj novi F1 bolid za 2023. s ko…