Esteban Ocon ponosi se što je pokazao emocije zaplakavši nakon prolaska ciljnom crtom, ostvarivši pritom prvo pobjedničko postolje u F1 karijeri, i kaže da će se zauvijek sjećati toga osjećaja.

Ocon je startao 11., ali već je nakon prvoga kruga bio osmi, četiri mjesta iza momčadskoga kolege Ricciarda koji je startao sedmi. Zahvaljujući strategiji jednoga ulaska u boks u 41. krugu Ocon je napredovao do drugoga mjesta iza pobjednika Pereza i ostvario prvo pobjedničko postolje u Formuli 1.

Nakon godinu dana pauze u Formuli 1, unatoč jako dobrim nastupima 2017. i 2018., Ocon gubi u kvalifikacijama od Ricciarda 15:1 , ali mu se u posljednje vrijeme nekoliko puta približio na nekoliko tisućinki.

To nije bio slučaj na drugoj utrci u Bahrainu gdje je bio 0.231 s sporiji od Ricciarda i završio 11. najbrži, na najboljem mjestu na kojem vozač može birati komponentu guma na kojoj će startati utrku.

Ocon je startao na novom setu medium guma, a u 41. krugu je stavio novi set hard guma na kojem je odvozio 46 krugova, pri čemu mu je pomogao sigurnosni automobil kao i svim vozačima na strategiji jednoga ulaska u boks koji su pritom imali lakši zadatak sačuvati gume do kraja utrke.

“Kakva utrka!,” rekao je oduševljeni Ocon.

“Uspjeli smo, na postolju smo i to je fantastičan osjećaj. Bilo je nevjerojatno i sve emocije izašle su iz mene kad sam prešao crtu.”

“Definitivno sam plakao i ponosan sam to reći. Taj trenutak, kad sam prošao crtu, pamtit ću zauvijek.”

2020 Sakhir GP Ocon in parc ferme after finishing 2nd first podium Photo Renault

“Momčad je dobro izvršila utrku, imali smo dobru brzinu, a i zabavio sam se s nekoliko pretjecanja.”

“Bila je ovo teška sezona, ali nastavili smo vjerovati u sebe i to je nagrađeno ovim nevjerojatnim osjećajem. Nastavi vjerovati i doći će u nekom trenutku!”

“Jako smo napredovali ove sezone i idući tjedan se vraćamo kako bismo sezonu završili najbolje što možemo.”

Ocon je 12. u poretku vozača s 60 bodova, sedam mjesta i 52 boda iza momčadskoga kolege Ricciarda koji ima dva postolja ove sezone na Nurburgringu i Imoli.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Prost objasnio zašto je napustio Alpine – ‘Šef me smatrao suvišnim’

Bivši Alpineov F1 savjetnik i četverostruki svjetski prvak Alan Prost objasnio je zašto je…