Ocon u igri za Haryantovo mjesto u Manoru

Esteban Ocon Mercedes W07 Hybrid Silverstone F1 test 2016 Foto f1fanatic

Esteban Ocon, aktualni GP3 prvak i testni vozač Mercedesa i Renaulta, u igri je za Haryantovo mjesto u Manoru nakon ljetne pauze, prenosi Autosport.

Mercedesov juniorski vozač, koji se ove sezone natječe u njemačkom DTM-u, ove je sezone posuđen Renaultu gdje redovito nastupa na treninzima petkom, a jutros je na Hockenheimu ponovno vozio njihov RS16.

Oconov angažman u Manoru ovisi o tome hoće li Haryanto ispuniti svoje ugovorne obveze prema momčadi i nabaviti dovoljno novca za odvoziti sezonu do kraja.

Haryanto je kao prvi Indonezijac u Formuli 1 potpisao za Manor 2016., ali je donio novca dovoljno za prvih 11 utrka sezone što uključuje VN Mađarske.

Već je njegov nastup na Hockenheimu bio upitan, ali stvar je u posljednji trenutak spasio njegov menadžer Piers Hunnisett koji je pronašao potrebna financijska sredstva.

Hunnisett sad ima još četiri tjedna kako bi osigurao potrebne investicije i Haryantu omogućio da završi sezonu u momčadi Manora.

Ukoliko se to ne dogodi, Ocon bi mogao dobiti priliku uz drugoga Mercedesova vozača Pascala Wehrleina koji nas je već oduševio u prvoj polovici sezone.

Oconovo sudjelovanje u DTM-u neće biti nikakva prepreka njegovom mogućem angažmanu u Formuli 1 budući da do kraja sezone nema preklapanja u kalendaru utrka.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Saudijska Arabija u F1 kalendaru 2021. od 23 utrke, Nizozemska u jesenskom terminu

Formula 1 iduće godine dobiva još jednu utrku uz već planirane utrke u Vijetnamu i Nizozem…